Zdravý vánoční dezert

Doba pečení se nenávratně blíží a já jsem si pro vás připravila něco, při čem si od pečení určitě odpočinete protože jde o takzvaný raw, čili nepečený dezert. Chutný, jednoduchý na přípravu, plný minerálů a živin vhodný pro celiaky i lidi s intolerancí na laktózu. Určitě si pochutnají i lidé na vegan, raw nebo vegetariánské stravě.

Tak pojďme na to.

 IMG_3250_600x350

Zdroj: Unfold

Co budeme na přípravu kešu-makových raw kuliček potřebovat?

- kešu oříšky 200g

- mletý mák 9-10 PL

- sušené rozinky 50g

- chia semínka 3 ČL

- konopné semínka 1PL

olej z vlašských ořechů 1PL

- kokosový olej / tuk 1PL

- pasta tahini 2ČL

- špetka pravé vanilky

- likér / rum 1-2PL

- vlašské ořechy / sušený kokos na obalení

- malé papírové košíčky na servírování

 

Den před přípravou, ideální večer, si nezapomeňte namočit kešu oříšky do vody. Krásně změknou a usnadní vám to mixování na další den.

V den přípravy, začneme již zmíněným mixováním kešu oříšků - já používám klasický tyčový mixér. Vodu slijeme, kešu ořechy proplácheme čistou vodou a rozmixujeme na tuhou lepivou hmotu. Přidáme mletý mák (doporučuji vždy čerstvě namlít) a přidáme další suroviny. Poctivě promícháme a vypracujeme tuhou hmotu. Následně vytvarujeme kuličky libovolné velikosti. Já jsem kuličky obalovala ve vlašských ořechách, můžete použít i sušený kokos. Následně uložíme do košíčků a dáme na noc do ledničky.

 IMG_2586  IMG_2596

Věřím, že jsem vás inspirovala zdravější a rychlou alternativou vánočních dezertů.

 

Dobrou chuť.

Pavla

foto_Pavla1

Přečtěte si i další články o vánočních tipech: 

#10 tipů na vánoční dárek plný zdraví + bonus

#Daruj svým blízkým originální handmade dárky! - část 1.

#ECOtipy

/* JH CSS */ /* JH CSS */