Daruj svým blízkým originální handmade dárky! - část 2.

Rádi byste svým blízkým věnovali něco originálního? Myslíte si, že nejste dostatečně kreativní a zruční? Zahoďte obavy! My z Herbatica jsme si pro vás připravili 2 tipy a kompletní postupy pro výrobu vánočních dárků. Dnes jsme si pro vás připravili svíčku v kokosové misce.

Výroba handmade dárku je dnes velmi oblíbenou činností, která nejen potěší obdarovaného, ​​ale bude jistým potěšením a zábavou i pro vás. Věřte, že výrobu těchto DIY dárků si zamilujete a možná už po klasických dárcích ani nesáhnete.

VOJ_7332

Svíčka v kokosové misce

Svíčka je poměrně častým dárkem, ať už vánočním nebo jiným. Udělejme z této zvyklosti něco neobvyklého a originálního. Vyrobte svíčku do kokosové misky! Tato svíčka bude vynikat nejen designem, ale také kokosovou misku lze po použití svíčky využít k jiné potřebě - kokosovou misku můžete používat v kuchyni, nebo jen jako bytový doplněk, misku pro mazlíčky či jako květináč. Tento dárek je výbornou volbou pro všechny Zero Waste fanoušky! Výroba svíčky je velmi jednoduchá a můžete si s ní vyhrát. Můžete si zvolit výrobu vonné svíčky a vybrat esenciální olej dle vašeho vkusu nebo potřeby. 

Co budete potřebovat?

- různé svíčky (stačí i klasické čajové, staré již použité)

- knot

- esenciální olej

- kokosovou misku

Postup

Nejprve si připravíme kokosovou misku a knot. Na knot použijeme provaz, který přilepíme na spodek misky a druhý konec provazu obtočíme kolem tužky. Tužku vodorovně položíme na misku, což nám zajistí, že knot bude dlouhý - tak akorát a hlavně, že bude rovný. Svíčky si pokrájíme na menší kousky, aby se rychleji rozpustily. Nakrájené svíčky rozpouštíme ve vodní lázni, po jejich rozpuštění přidáme esenciální olej dle vlastního výběru. Avšak skvělou volbou je skořicový esenciální olej, jehož vůně připomíná vánoční atmosféru a v aromaterapii zklidňuje, zmenšuje strach a úzkostné stavy. Dalším esenciálním olejem, který připomíná Vánoce je pomerančový esenciální olej, který zlepšuje náladu, odstraňuje depresi a je afrodiziakum.

VOJ_7346 VOJ_7355 VOJ_7372

Po rozpuštění nalijeme tuto směs do připravené kokosové misky a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí stáhneme knot dolů z tužky a odstřihneme tak, aby nebyl příliš dlouhý.

VOJ_7385 VOJ_7401 VOJ_7403

Doufáme, že jsme vás inspirovali k večernímu kutilství. Pokud se rozhodnete něco vytvořit - nejen z výše uvedených tipů, označte nás na Instagramu nebo Facebooku a dostanete od nás kupón na 10% slevu!

 

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */