10 tipů na vánoční dárek plný zdraví + bonus

Přicházejí svátky klidu a lásky, ale každý přece víme, že i období stresu a nekonečného nakupování. Vánoční čas je za dveřmi a vy stále nevíte, co svým milovaným darovat? Připravili jsme si pro vás pár tipů, díky kterým bude pro vás vánoční honba za dárky mnohem jednodušší! Věnujte svým blízkým kus přírody, zdraví a zejména jim ukažte jak vám na nich záleží.

 1. Darujte zdraví v plném rozsahu - Set krále léčiv

Set krále léčiv obsahující zlaté a bílé mumio je must-have lékárničky každé domácnosti. Bílé mumio ve formě krému / balzámu je vhodný pro regeneraci kloubů a je to přírodní zázrak, díky kterému se i ty nejtěžší zlomeniny zahojí až 1,5 či 2 krát rychleji. Avšak nenechte se zmýlit, tento krém nejen že napomáhá při regeneraci kostí či kloubů, ale i při regeneraci tkání a také podporuje imunitní systém, odvádí z těla škodlivé soli, snižuje bolestivost a zlepšuje krevní oběh a je skvělým pomocníkem při štípnutí a bodnutí hmyzem! Dalším výrobkem tohoto setu je zlaté mumio ve formě tablet a je doslova lékem na všechno. Je přírodním biostimulátorem, který obsahuje více než 50 životně důležitých prvků!

Chcete-li darovat kousek zdraví starším, ale také mladším generacím, tento set je skvělou volbou. Více o mumii a jeho účincích si můžete přečíst zde.

VOJ_3694_600x350

 

2. 100% přírodní med z Nového Zélandu

Tento med od Manuka Health pochází z rostliny Leptospermum scoparium, která roste jen na Novém Zélandu. Čím je tento unikátní med odlišný? O jeho antibakteriálních účincích víme již od nepaměti, osvědčil se při léčbě různých bakteriálních onemocnění jako je například zlatý stafylokok. Nicméně, tento med je také vynikajícím doplňkem pro posílení organismu, pomáhá při hojení ran - regeneraci tkáně a má jedinečné protizánětlivé účinky.

Je vhodným dárkem pro každého, komu na vlastním zdraví záleží. Více o tomto zázraku se dozvíte zde.

 

3. Dárkové sety pro ni

Nechcete riskovat a chcete jít na jistotu? Nabízíme vám kosmetické sety péče o vlasy, které jsou klasikou při výběru dárku! Nicméně, i to může být boj, pokud má vaše známá specifický typ vlasů, vsaďte tedy na neutrální řešení a těch nabízíme hned několik. Mezi péče o vlasy nelze vynechat ani balzám na barvené a poškozené vlasy od Beauty Jaru, který vlasy hydratuje a navrátí jim přirozený lesk.

 

4. Dárkové sety pro něj

Také u nás najdete několik setů i pro pány. Pánská kosmetika se za poslední roky rozrostla v globálním úhlu pohledu a my vám nabízíme kosmetiku, která je organická a něžná k vaší pokožce či přírodě. Set "Taiga power" je vhodnou volbou dárku pro každého pána. Obsahuje šampon na tělo i vlasy 2v1 a krém na ochranu obličeje a rukou. Díky svému organickému složení dodává pocit energie, protože jeho složky jsou energetickými stimulanty, snižuje stres a zvyšuje vaši výkonnost. Dopřejte pánům celodenní hydrataci a energii v podobě tohoto setu!

 

5. Eco-friendly a vegan-friendly kuchyňské nádobí

Máte známého, kterému záleží a životním prostředí? Oprostěte naši planetu darováním udržitelnými kokosovými miskami a lžičkami. Tyto misky se nemusí využívat pouze v kuchyni. Jejich využití může být různé a jsou skvělým exotickým doplňkem každého domova. Tyto produkty neobsahují žádné toxické látky a jsou zdravotně nezávadné.

 

6. Dárky pro péči o pleť

Péče o pleť je každodenní rutinou nejen pro teenagery, ale pro každého z nás. Nebo by tedy rutinou měla být. Zásadním krokem péče o ženskou pleť je její čištění a odličování. My z Herbatica vám nabízíme nejen přírodní cestu k této každodenní aktivitě, ale i eco - friendly způsob, díky kterému můžeme pomoci naší Zemi. V setu na odličování od firmy Kvitok najdete jemný hydratační čistící olej, který pleť dokonale hydratuje a zbavuje nečistot jakož i šetrné bavlněné odličovací tampony, které jsou jemné na dotek a jsou praktické, znovu použitelné a jednoduše pratelné.

Podobným setem na odličování je set od Botanika, který zahrnuje odličovací olej a rovněž bavlněné tampony v počtu až 21 kusů.

 VOJ_3748_600x350

 

7. Darujte vůni a blahodárné účinky esenciálních olejů

Esenciální oleje jsou dnes velmi vyhledávanými pomocníky při různých potížích. Nejznámějšími a nejvíce vyhledávanými jsou esenciální oleje z levandule, bergamotu, borovice, grepu a skořice.

Levandulový olej má nejznámější využití v kosmetice, kde plní roli péče o velmi suchou a citlivou pokožku. Díky antibakteriálním účinkům pomáhá při léčbě akné, dermatitidy a ekzémech. Avšak tento olej má výraznou funkci i v aromaterapii. Stačí přidat pár kapek do aromalampy a díky výparům se vám bude lépe spát, pomůže vám to při relaxaci a taktéž je vhodný při nervové vyčerpanosti.

Grapefruitového esenciální olej v kosmetickém průmyslu čistí ucpané póry, obnovuje pH pokožky a normalizuje práci tukových žláz. Při jeho použití v aromaterapii se zjistilo, že odstraňuje zplihlost, působí antidepresivně a má afrodiziakální účinky.

Skořicový olej obsahuje antioxidanty a proto se v kosmetice využívá k čištění pleti. Také pokud se olej přidá do koupele, zmírňuje svalové napětí a bolestivost, pomáhá při vypadávání vlasů a zbavuje pokožku plísní. Jeho vůně zklidňuje, zmenšuje strach a zlepšuje úzkostné stavy.

Olej z borovice je skvělým doplňkem při nachlazení a léčbě infekcí. Jeho vůně má silné antibakteriální a analgetické účinky, které napomáhají při infekcích dýchacích cest. Využívá se i při masážích, protože zjemňuje pokožku a má blahodárné účinky proti celulitidě.

Olej z bergamotu má mnoho využití v kosmetice - poskytuje péči o mastnou pokožku, snižuje vyrážky, záněty, osvěžuje uzdravuje malé rány, je účinný na křečové žíly a posiluje vlasy. V aromaterapii je známý svými afrodisiakálním účinkům, vzbuzuje důvěru a zklidňuje či zmírňuje pocit deprese. Je velmi známým bojovníkem proti komárům a mouchám, dezinfikuje vzduch a zápach z tabáku, domácích mazlíčků či pálení.

VOJ_3653_600x350

 

8. Darujte speciální jedlý olej

Znáte jedlé oleje s magickými účinky pro zdraví a krásu? Ne? My vám představíme hned několik. Mezi nejvyhledávanější oleje patří rakytníkový olej, cedrový olej a olej černého kmínu a mnohé jiné.

Rakytníkový olej je vhodný pro vnější i vnitřní použití, který podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, správnou činnost srdce a trávicího traktu a udržuje vaši pokožku zdravou. Je vhodnou alternativou při léčbě rakoviny, cukrovky a má antidepresivní účinky. Používá se i při detoxikaci organismu, jako prostředek při rozpouštění hlenů a na výplach ústní dutiny. O jeho účincích na lidské tělo si více můžete přečíst zde.

Cedrový olej není velmi známý. No s jeho účinky na lidský organismus by měl být výbavou každé domácnosti. Cedr je označován jako "strom života" nejen proto, že pochází z mohutného stromu, ale také proto, že olej z cedrových ořechů výrazně zlepšuje naše životy. Olej silně podporuje imunitní systém, podporuje dýchací cesty, má antiseptické a detoxikační účinky, zlepšuje stolici a trávení, přispívá k normální funkci štítné žlázy a dodává tělu energii a vitalitu.

Olej z černého kmínu a jeho pravidelné užívání posiluje imunitní systém, což je v chladném období základem udržení si zdraví. Tento olej pomáhá při bolestech hlavy, snižuje vysoký krevní tlak, zvyšuje tělesný výkon, pomáhá při léčbě revma, má protirakovinné účinky, je vhodnou alternativou při léčbě astmatu a má nespočet dalších zázračných účinků pro lidské tělo.

 

9. Dárkový set při různých běžných zdravotních potížích

Chcete darovat blízkému "medicínku", která mu pomůže při běžných zdravotních problémech? Jak jsme již výše zmiňovali Set krále léčiv je lékem na všechno. No je tu set, který vám napomůže při léčbě nepříjemností na kůži, se kterými se setkáváme poměrně pravidelně.

Balík přírodních produktů na bradavice, kuří oka a kožní výrůstky je skvělým pomocníkem při léčbě těchto kožních strašáků. Skládá se z extraktu z vlaštovičníku, který kromě odstraňování bradavic, kuřího oka a jiných kožních výrůstků, odstraňuje i suché mozoly a papilomy. Druhým produktem v tomto balíčku je Něvská vazelína, která změkčuje a chrání pokožku rukou i těla. Kombinací těchto dvou produktů, poskytnete pokožce nezbytnou péči a prevenci před nepříjemnostmi jako bradavice, či jiné kožní onemocnění.

VOJ_3731_600x350

 

10. Set o péči o pleť a pokožku

Dalším tipem vhodným při péči o pleť a pokožku je set proti ekzému a psoriáze, který obsahuje čaga krém na hojení jizev a jamek na obličeji, jakož i tělový krém s březovým dehtem, který urychluje regeneraci kůže. Jsou to takzvaný bojovníci proti ekzému a psoriáze, ale výrazně napomáhají i při velkém spektru zdravotních potíží i mizení jizev po akné.

VOJ_3727_600x350

 

BONUS - Vyrob dárek z lásky

Chceš darovat něco originálního a handmade? Myslíš si, že nemáš dostatečné dovednosti na tvoření nebo nejsi dost kreativní? Vypusťte tyto myšlenky z hlavy a vyrob pro svého blízkého originální dárek. Nabízíme vám několik DIY tipů, díky kterým výroba dárku už nemusí být pro vás maturitou.

Vonná svíčka v kokosové misce

Vonné svíčky jsou snad pro každého symbolem vánoc. Je to vděčný dárek a pokud ji vyrobíte s použitím kokosové misky, máte hned dárek 2v1 a miska si najde později jiné využití. Postup výroby je velmi jednoduchý. Svíčku můžete doplnit vůní esenciálního oleje dle vašeho výběru, a tím udělat tento dárek nejen eco-friendly udržitelným a milým dárkem, ale také zdraví prospěšným díky aromaterapeutickým účinkům.

Organický balzám a peeling na rty

Výroba balzámu na rty se může zdát jako komplikovaným procesem, ale opak je pravdou. K této výrobě potřebujete včelí vosk, bambucké máslo, kokosový olej, arganový olej, avokádový olej a esenciální olej. Vše spolu rozpustíte ve vodní lázni a balzám je na světě. Balzámů vám vyjde více a tím pádem je můžete darovat více lidem ve vašem okolí. A pokud chcete vyrobit peeling na rty, stačí do této směsi přidat třtinový cukr. Jak jednoduché, no ne? 

Originální eco friendly balení dárků

Pokud se vám nechce nic vyrábět, ale chcete zabalit dárek netradičně, použijte přírodní balicí papír a nějakou zelenou větvičky nebo chvojí / jehličí. Dárek klasicky zabalte do balicího papíru, zabalte provázkem a připevněte sem kousek přírody - můžete použít chvojí, větvičky, sušené ovoce, sušené květy, skořici nebo cokoliv, co uznáte za vhodné. Tyto materiály jednoduše převážete provazem k balíčku, popřípadě vložíte kartičku s věnováním. Více informací k balení dárků naleznete ZDE.

Balící papír s vlastním designem

Pokud se vám klasické přírodní papíry nelíbí a nezaujmou vás ani ty dekorované, zkuste si vyrobit svůj vlastní se vzorem dle vašeho gusta. Pokud máte doma jednobarevný hnědý nebo bílý balicí papír, můžete jej vyzdobit různými ornamenty. Stačí vám k tomu brambora a temperové barvy. Bramboru si proříznete na polovinu, nakreslíte libovolný vzor - například stromeček, vyříznete a razítko je hotové! Toto vlastnoručně vyrobené razítko namáčíte do barvy a otisknete na papír, dokud nejste se svým výtvorem spokojen. Více informací k balení dárků naleznete ZDE.

Vánoční ozdoby ze šišek

Než začnete se ujistěte, zda jsou šišky suché, aby se vám výroba ozdob, co nejlépe vydařila. Na každou šišku si nalepíme provázek, tak aby se dala pověsit na vánoční stromeček. Po vyschnutí lepidla, si na šišku můžete nalepit mašličku nebo namalovat okraje lupen šišky na bílo - jako symbol sněhu. Takto ozdobené šišky necháme vyschnout a následně můžeme začít s výzdobou stromečku! Více informací k výrobě ozdobiček naleznete ZDE.

Stromečky ze šišek

Jako první si nalepíme šišky s širší částí k dřevěné podložce / podstavci. Tímto si vytvoříme tvar stromečku. Dále si zvolíme libovolnou barvu a stromek namalujeme - například na zeleno, po vyschnutí můžeme jinou barvou doladit detaily jako vánoční koule a jiné ozdoby. Pokud máte zájem a máte doma nějaké třpytky, stromeček můžete natřít lepidlem a třpytky něj vysypat. Takový stromek se bude krásně lesknout v tomto čase vánočních světýlek. Více informací k výrobě stromečků naleznete ZDE.

Článek pro vás připravila,

Lenka

lenka_profilovka

Přečtěte si i další články o vánočních tipech: 

#Daruj svým blízkým originální handmade dárky! - část 1.

#Zdravý vánoční dezert

#ECOtipy

/* JH CSS */ /* JH CSS */