Daruj svým blízkým originální handmade dárky! - část 1.

Rádi byste svým blízkým věnovali něco originálního? Myslíte si, že nejste dostatečně kreativní a zručný? Zahoďte obavy! My z Herbatica jsme si pro vás připravili 2 tipy a kompletní postupy pro výrobu vánočních dárků.

Výroba handmade dárku je dnes velmi oblíbenou činností, která nejen potěší obdarovaného, ​​ale bude jistým potěšením a zábavou i pro vás. Věřte, že výrobu těchto DIY dárků si zamilujete a možná už po klasických dárcích ani nesáhnete.

Balzám a peeling na rty

Výroba balzámu a peelingu na rty je v zimním období velmi užitečná. Už vás nebo vaše blízké nemusí trápit popraskané či suché rty v tomto chladném období. Balzámy jsou první volbou při hydrataci rtů a co víc, tyto balzámy jsou eco friendly a zcela organické. Možná se na první dojem výroba takového balzámu může zdát složitá, ale to tedy vůbec není. Přinášíme vám kompletní postup výroby balzámu a také peelingu na rty.

Kompletní video návod na výrobu balzámu na rty naleznete zde. 

VOJ_6475

Co budete potřebovat?

- 16g včelího vosku

- 10 g bambuckého másla

- 10 g kokosového oleje

- 10 ml arganového oleje

- 10 ml avokádového oleje

- 5 kapek esenciálního levandulového oleje

- třtinový cukr - jen na peeling

 

Postup

Včelí vosk rozpustíme ve vodní lázni, po jeho roztátí přidáme bambucké máslo a mícháme.

VOJ_6522  VOJ_6533

Po roztátí přidáme kokosový olej, arganový olej, avokádový olej a na závěr 5 kapek esenciálního oleje. Tato směs by neměla projít bodem varu, aby se neztratily výživové hodnoty jednotlivých přísad. Tuto směs nalijeme do malých kosmetických nádobek, případně do obalu od starého rtěnky a necháme vychladnout.

VOJ_6611  VOJ_6622  VOJ_6647

Pokud si chcete vytvořit peeling, nasypte do nádobky trochu třtinového cukru (1 lžičky) a následně nalijte vzniklou směs, zamíchejte a nechte vychladnout. Po vychladnutí máte zázrak na světě! Pravý originální, organický a eco friendly balzám a peeling už čeká jen na zabalení a dary ve formě :-)

VOJ_6657  VOJ_6674  VOJ_6686

Tyto balzámy obsahují přírodní produkty, které svými vlastnostmi dopomohou suchým a dehydratovaná rtům. Levandulový esenciální olej působí na rty protizánětlivě a je skvělou volbou při péči o suchou a poškozenou pokožku. I arganový olej tu při hydrataci hraje důležitou roli. Nejen, že zanechá vaše rty vláčné, ale postará se i o jejich věčně mladý vzhled a revitalizaci. Avokádový olej vašim rtům navrátí lesk a jejich přirozenou strukturu či elasticitu.

VOJ_6704

Kompletní video návod na výrobu balzámu na rty naleznete zde.

Doufáme, že jsme vás inspirovali k večernímu kutilství. Pokud se rozhodnete něco vytvořit - nejen z výše uvedených tipů, označte nás na Instagramu nebo Facebooku a dostanete od nás kupón na 10% slevu!

 

Článek pro vás připravila,

Lenka

lenka_profilovka

Přečtěte si i další články o vánočních tipech: 

#10 tipů na vánoční dárek plný zdraví + bonus

#Zdravý vánoční dezert

#ECOtipy