Domácí pleťové masky - žádná chemie!

Pokud rádi dopřejete své pleti relax a rozmazlování, určitě vždy rádi sázíte na zázraky přírody. Přinášíme vám několik receptů na domácí pleťové masky a s určitostí můžeme říci, že minimálně jedna z nich bude určitě pro vaši pleť jako stvořená! V minulosti naše babičky tvrdili, že cokoliv jedlé je možné si dát na naši tvář. Přírodní produkty nám nabízejí kvantum možností k hydrataci a regeneraci naší pleti. Zapomeňte na drahé masky a vsaďte na přírodu. Zde vám přinášíme několik velmi jednoduchých receptů na výrobu pleťových masek.

VOJ_7524_1

Maska na suchou pleť

Trápí vás napnutá, vysušená pokožka a máte dlouhodobé potíže, ba až atopickou pleť? Suchá pleť má sklon k tvorbě vrásek, což je strašákem každého z nás. Důkladnou hydratací zevnitř a z vnějšku můžete těmto potížím předejít nebo je výrazně zmírnit. Skvělou maskou na suchý typ pleti je maska ​​z bílého jogurtu, avokáda a arganového oleje. Avokádo je známé vysokým obsahem vitaminu E a kyseliny olejové, která je zodpovědná za hydrataci pokožky a udržuje ji krásně jemnou. Přidáním jogurtu dosáhnete ještě lepší výsledek zvláčení pokožky a její revitalizace. Arganový olej se postará o dokonalou pleťovou péči a vyhlazení vrásek.

Co budete potřebovat a jak postupovat ?

1/2 avokáda

2 polévkové lžíce bílého jogurtu

1 čajová lžička arganového oleje

Avokádo si překrojte na polovinu a v misce rozmačkáte vidličkou. Následně přidáte bílý jogurt a arganový olej a důkladně promícháte. Maska je nyní připravena k použití. Při natírání masky na obličej dbejte na to, aby byla rozetřena rovnoměrně a abyste ji měli nanesenou na celé tváři. Masku necháme působit 15 minut a poté opláchneme vlažnou vodou. Změnu na pokožce budete cítit okamžitě!

VOJ_7410_1 VOJ_7415

VOJ_7417 VOJ_7421

Maska na problematickou aknózní pleť

Akné, mastná pleť a mnohé problémy vycházející z tohoto typu pleti netrápí jen teenagery. S akné se můžeme setkávat ve stresových situacích, při nesprávném stravování, ale může být podmíněno i geneticky. Přinášíme vám proto skvělého bojovníka - masku proti akné, kterou si doma vyrobíte jen za pár centů. Složky použité v masce jako droždí a citrón pomáhají při čištění a uzavření pórů, což vaší pleti dodá nejen hloubkovou očistu, ale i pocit sjednocení pleti. Konopný olej zmírňuje zarudnutí akné, výrazně léčí pokožku a pomáhá při zužování a čištění pórů.  S kombinací těchto složek už akné u vás nebude mít žádnou šanci. 

Co budete potřebovat a jak postupovat?

1/2 droždí

2 čajové lžičky citrónové šťávy

1 čajová lžička konopného oleje

Droždí si rozprostřete na menší kousky a dáte do misky. Potom přidáte citrónovou šťávu, konopný olej a dobře promícháte. Pokud máte směs pořádně promíchanou, umyjte si obličej teplou vodou - to vám pomůže otevřít póry a zvýší účinnost této pleťové masky. Na obličej si nyní rovnoměrně naneste masku a nechte působit 15 minut. Masku smyjte studenou vodou, což způsobí uzavření pórů a neumožní nečistotám usadit se do nich. Už po prvním použití této masky je možné cítit jemnější pokožku, což nám zas utvrzuje fakt, že babské recepty jsou vždy to nejlepší řešení! 

VOJ_7493 VOJ_7499

VOJ_7506 VOJ_7519

Maska pro všechny typy pleti

Nejste si jisti vaším typem pleti? Vsaďte na neutrál a vyrobte si masku, která je vhodná pro každou pleť! V této masce použijete med, který na vaši pleť působí antibakteriálně a také kávu, která na vaši pleť působí jako peeling a zbavuje vás starší odumřelé vrstvy pokožky. Nelze zapomenout na citron, který vaše póry uzavře a avokádový olej, který vaší pokožce navrátí mladistvý vzhled a obnoví její lesk a elasticitu! Pokud byste měli zájem dodat relax a regeneraci i svému tělu, můžete použít skvělou alternativu - bílý kosmetický jíl, který najdete u nás v podobě masky na obličej i tělo. Tato maska ​​bojuje proti vráskám, napomáhá regeneraci buněk a obnovuje elasticitu pokožky.

Co budete potřebovat a jak postupovat?

3 polévkové lžíce medu

2 polévkové lžíce citrónové šťávy

1 čajová lžička avokádového oleje

1 čajová lžička mleté ​​kávy

Do misky si vložíme med, citrónovou šťávu, avokádový olej, mletou kávu a vše pořádně promícháme. Míchejte důkladně, dokud se vám směs nezdá být sjednocená a následně naneste na umytou tvář. Masku si na tváři nechte přibližně 10 až 15 minut a opláchněte vlažnou vodou. Po důkladném opláchnutí masky, si obličej omyjte ještě studenou vodou, aby se vaše póry co nejlépe uzavřeli.

VOJ_7435 VOJ_7461

VOJ_7468 VOJ_7476

 

Děláte si i vy domácí masky na obličej? Pokud ne, tak doufáme, že od nynějška začnete. Nejen že víte, co si na svou tvář dáváte, ale zejména ušetříte několik korun!

Článek pro vás připravila,

Lenka

lenka_profilovka

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */