Není manuka jako manuka, poznáte ten pravý?

Na našem trhu se v poslední době objevili spekulanti, kteří nabízejí manuka medy, které nejsou pravé. Rýžování na vysoké ceně produktu je pro ně tak zajímavé, že jsou schopni lhát a nechat stranou poctivost a slušnost. Jak se máte ujistit, že med, kteří kupujete je ten pravý?

Společnost Manuka Health New Zealand byla založená v roce 2006. Inspirací k tomu se stal objev dosud neznámé, pravému Manuka medu vlastní sloučeniny methylglyoxal a fakt, že novozélandské včelí produkty mají jedinečné účinky na lidský organismus. Manuka Health svojí existencí přispěla ve velké míře k vytvoření standardů ochraňujících Manuka med, který vykazuje speciální antibakteriální aktivitu.

Tuto společnost dnes tvoří tým specialistů (asi 1,5 miliardy včel a 140 lidí), kteří pečlivě vytvářejí medy Manuka.

ManukaHoney_FB-1024x538

Proč byste se měli rozhodnout právě pro Manuka med ze společnosti Manuka Health?

  • Neboť v první řadě chcete mít doma pravý Manuka med, jehož vlastnosti ho proslavily po celém světě.
  • Tato společnost je jedním z největším vývozců Manuka medů a jako jediná se specializuje výhradně na využití přírodní síly včelích produktů.
  • Jako první zavedla obchodní označení kvality medů Manuka – metodou MGO™, která je založená na měření obsahu methylglyoxalu v medu.
  • Šarže Manuka medu testuje v prostorách vlastní továrny v Te Awamutu na Novém Zélandu. To proto, aby zabezpečila vysokou kvalitu a čistotu svých produktů.
  • Nastavila systém, který sleduje pohyb medu od včelaře přes regál až po jeho cestu do jakéhokoliv koutu světa.
  • Všechny složky, které jsou v jednotlivých produktech, musí splňovat přísné normy kvality a bezpečnosti. Její produkty jsou označené těmito certifikáty kvality:
    brc-borderiso-borderianz-borderrmp-bordercqc-border

 

A získala též certifikáty kvality ke složkám svých produktů:

kosher-check-borderkiwi-kosher-borderhalal-logo-border                                                                                                                                                                                                                                           

  • Je členem asociace UMFHA sdružující certifikované producenty Manuka medu pod licenčním číslem 1074.
  • Má dlouhodobě udržitelný zdroj medu z úlů v odlehlých a nedotčených oblastí Nového Zélandu.
  • Řídí a stará se o jednotlivé kroky procesu – od úlu přes výrobu až po balení. Právě proto může svým zákazníkům garantovat autentické produkty od včel. A to testované a se zaručenou čistotou a kvalitou.

Manuka Health má ve svém vlastnictví na Novém Zélandu přibližně 10 tisíc úlů, k dalším 10 tisícům úlů má douhodobé smlouvy s externími včelaři.

image002image001

Bonusový TIP: Čím vyšší je obsah MGO™, tím je Manuka med vzácnější. Někteří výrobci jeho obsah vůbec neuvádějí, nebo jej v Manuka medu uměle zvyšují zahříváním, což je však pro společnost Manuka Health nepřípustná praktika. K potvrzení, že med nebyl zahřátý, se používá test na obsah látky HMF, který zároveň vypovídá o věku medu, a test aktivity enzymu diastázy, který absolvuje každá šarže medu zpracovaného v Manuka Health.        

 

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */