Za studena lisované výlisky z cedrových oříšků - Herbatica - 100g

Kód: 3495
259 Kč
Skladem (76 ks)
Můžeme doručit do:
19.10.2021

Výlisky z cedrových oříšků jsou bohaté na vlákninu, železo, hořčík, vápník, fosfor, draslík, sodík, zinek, kyselinu listovou a vitamíny A, B, E a C. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odkud cedrové ořechy pocházejí? 

Cedrové oříšky rostou na borovici sibiřské – cedře (Pinus sibirica) během krátkého sibiřského léta. Přírodní podmínky na Sibiři jsou dost drsné, ale přirozená rovnováha je tam uspořádána tak, aby během krátkého teplého období flóra a fauna absorbovala potřebné látky co nejintenzivněji z celého roku, který zahrnuje i studenou sibiřskou zimu. Příroda je inteligentnější než člověk, proto vše, co se vytváří bez jeho účasti, má mnohem větší hodnotu, než uměle vytvořené produkty. Sibiřané žijí ve stejném rytmu s přírodou, proto je tu způsob života zaměřený na jeho cyklickou povahu. Během jara, léta a podzimu místní obyvatelé sbírají dary přírody, které jim poskytují potřebný přísun vitaminů, mikroelementů a dalších živin. Tento způsob života se přenášel z generace na generaci, takže se člověk naučil moudře přijímat dary přírody a starat se o ni jako o hlavní zdroj života.

Co jsou cedrové výlisky? 

Téměř 50% cedrových ořechů tvoří tuky, které jsou jedinečné svým složením. Tyto tuky jsou velmi cenné, ale těžko stravitelné. Proto se doporučuje požívat cedrové oříšky v množství nejvýše 30 g denně. Cedrové oříšky obsahují také 15 až 25% lehce stravitelných bílkovin. Tyto složky cedrového oříšku izolujeme jako samostatný produkt - cedrové výlisky. Tento produkt získáváme lisováním, to znamená extrakcí tuků z jejího složení. Díky tomu získáme jedinečný dietní výrobek - obsah tuku v jeho složení je minimalizován, zatímco bílkovinné a vitamínové složky jsou koncentrovanější. Je zásadně důležité, aby se tuky uvolňovaly z ořechu nejpřirozenějším způsobem - lisováním na přírodním dřevěném lisu bez zahřívání nebo jiného účinku na surovinu. Takto můžete uchovávat užitečné látky v nejoriginálnější podobě. Po vylisování je výrobek zabalen do vakuového obalu, což minimalizuje vliv vnějšího prostředí a umožňuje dlouhodobé skladování produktu.

Výhody cedrových výlisků 

Cedrové výlisky jsou bohaté i na vápník, železo, zinek. Obsahují vitamíny: A, PP, E, C, B6, B2, B1 a jsou zvláště ceněny pro nejvíce deficitní skupiny aminokyselin (tryptofan, cystin, cystein, arginin, tyrosin), které jsou nezbytným prvkem pro správné fungování těla.

  • Posilují obranyschopnost 
  • Detoxikují organismus 
  • Prevence proti rakovině 
  • Snižují hladinu cukru v krvi 
  • Podporují trávení 
  • Zlepšují vyprazdňování 
  • Zlepšují průběh onemocnění dýchacích cest 
  • Prevence proti kardiovaskulárním onemocněním 
  • Snižují vysoký cholesterol z krve 
  • Prevence proti anémii 
  • Podporují krvetvorbu 
  • Zklidňují nervový systém 
  • Zlepšují náladu a funkci mozku 
  • Dodávají energii

Cedrové výlisky nejsou jen výživné, jsou i chutné. Chutí připomínají piniové oříšky, mají jemně nasládlou, ale zároveň nahořklou chuť. 

Cedrové výlisky jsou lisovány na dřevě a nepřicházejí do kontaktu s kovem. Jsou vhodné pro vegany - neobsahují mléko, vejce ani lepek.

Použití: Cedrové výlisky jsou určeny k přímé konzumaci, mohou se přidávat do jídel (snídaně, koláčů aj.).

Výživová a energetická hodnota na 100 g:

Energia 430 kcal
Tuky 19 g 
Bielkoviny 31 g 
Uhľohydráty 33 g 

 

Složení: za studena lisované cedrové ořechy 

Objem: 100 g 

Země původu: Rusko

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: