Mumio – zázračný ,,lék”

MUMIO je mimořádně posilující a regenerační potravinový doplněk, vhodný pro obnovu a zachování zdraví.

V orientu se používá již více než 3000 let. Získalo si pověst zázračného lektvaru zdraví, takže bylo dražší než zlato. Slovo mumio je řeckého původu a znamená „zachovávající tělo“.

Mumio je minerálního původu, vzniká staletí složitým geologickým procesem. Extrakt očištěného mumia obsahuje 25 – 40 organických a minerálních látek, 28 prvků, 10 křemičitanových skupin, 6 aminokyselin, balzamické látky a silice.
Je nejdokonaleji složeným lékem

- vhodný pro každého bez rozdílu věku

- může se užívat při různých chorobách, současně s jinými léky

- není návykový a nemá vedlejší účinky

Účinky mumia:


Výrazně zlepšuje regenerační procesy a vyživuje nervové tkáně. Při užívání se koncentruje v postižených tkáních, kde léčí jejich chorobné procesy, aniž by ovlivnil činnost zdravých orgánů. Napomáhá celkové obnově tkání a zajišťuje hospodárnější využití základních energetických zdrojů organismu.

Použití mumia:



- proti zánětům

- na zlepšení regeneračních procesů

- na odstranění poruchy propustnosti cév (vznik otoků)

- k normalizaci látkové výměny

- pro úpravu krevního obrazu

Základní formy podávání mumia:

- extrakt mumia v tabletkách (Zlaté Mumio Altajské, Mumio s propolisem)

- vodní roztok pro užívání ústy (rozpustíme potřebné množství mumia ve sklenici teplé vody)

- lihový roztok

- mast (Regenerující gel- Mumio Šiladžit, Bílé Mumio- krém balzám na regeneraci kloubů)

- další roztoky (v praxi lidového léčitelství se rozpouští v mléce, čaji, moštech, atd.)

Způsoby užívání mumia:

Vnitřně se užívá vždy ráno nalačno asi ½ hodinu před jídlem a večer 2-3 hodiny po jídle. Dlouhodobé užívání malých dávek je vždy účinnější než krátkodobé užívání vysokých dávek. Je vhodné dodržovat přestávky mezi léčebnými cykly, protože mumio se v organismu hromadí (účinkuje i po skončení dlouhodobé aplikace) a pouze pozvolna se vylučuje trávicími orgány, dýchacími cestami, ledvinami a kůží. Při dodržení stanovených přestávek, lze mumio užívat trvale.

Při užívání není přípustné, aby pacienti bez vědomí lékaře vysadili předepsané léky! Mumio se vůči lékům chová neutrálně nebo posiluje jejich účinek a odstraňuje jejich toxické odpady.

Působení při jednotlivých onemocněních.

 

Srdeční choroby, srdeční astma, srdeční záchvaty, ischemické onemocnění srdce, infarkt myokardu.

Mumio urychluje regeneraci srdeční tkáně a působí také jako prevence. Přilehlé srdeční buňky bývají poškozovány zvýšenou zátěží a nedostatkem energie, kterou může dodat organismu právě Mumio. Dlouhodobé užívání od začátku normalizuje koronární oběh a metabolismus srdce, což obnovuje srdeční kontaktivitu a normalizuje tak počet tepů.

Užívání: 30 dní po 0,1g 2–3x denně. Při infarktu lze dočasně na 14 dní zvýšit na 0,2 g 2x denně. Potom užívat bez přestávky 45 dní po 0,1g 3x denně a následně po přestávce 30 dní po 0,1g 2-3x denně.

 

Cévní onemocnění, zánět žil, trombóza, ateroskleróza dolních končetin: Při akutní trombóze Mumio zlepšuje celkový stav pacientů. Po 3-4 dnech tlumí bolest a zmenšuje otoky a po 7-9 dnech bolest zcela odstraňuje a objem nemocné nohy je stejný jako u zdravé. Mumio zároveň snižuje srážlivost krve a zlepšuje průtok tepnami postiženými ateroskolerózou.

Užívání: 10 dní po 0,2 g 1-2x denně

 

Nádory

Mumio prokazatelně posiluje adaptabilitu a imunitu organismu, brzdí růst nádorové tkáně a významně zamezuje metastázování. Zároveň odstraňuje toxický vliv chemoterapie na organismus, který je jinak značný.

Užívání: 30 dní vnitřně po 0,2 g 2x denně

 

Zánět tlustého střeva – hemoroidy

Mumio odstraňuje bolestivost, křeče, poruchy trávení, normalizuje stolici a zvyšuje chuť k jídlu. Po léčbě mumiem se snižuje výskyt patogenních mikrobů ve střevní flóře, mizí vředové defekty a sliznice tlustého střeva se zahojí.

Užívání: 3x denně po 0,1 g 30 – 35 dní, při hemoroidech mazat přímo extraktem mumia. Při zlatém stafylokokovi 20 dní po 0,3 g 1x denně.

 

Poruchy funkce ledvin a močového měchýře

Mumio výrazně podporuje činnost ledvin a má mírný močopudný účinek. Zároveň působí protizánětlivě.

Užívání: 25 dní po 0,2 g 1x denně

 

Bolesti nervového původu, pásový opar apod..

Mumio zmírňuje bolesti a zároveň se zlepšuje pohyblivost pacienta. Po 3-6 aplikacích bolesti mizí. Léčebné účinky mumia jsou dlouhodobé, pokud se pacient vyhýbá nachlazení.

Vnější použití: pokožku navlhčíme teplou vodou a poté do bolestivého místa vtíráme pilulku mumia v chirurgické rukavici 3-5 minut. Pokožka po aplikaci zčernalá ale nemyjeme ji. Cyklus opakujeme po třech dnech přestávky.

Vnitřní použití: 25 dní po 0,1 g 2x denně

 

Poranění

Mumio podporuje rychlé vstřebávání zničených tkání, očistu rány, obnovu a regeneraci měkkých tkání, rychlou epitelizaci rány a snižuje bolestivost. Rána se hojí 1,5krát rychleji (cca o 4 dny) než při klasické léčbě.

Užívání: Lokálně se aplikují obklady namočené do 5-10% vodního roztoku (asi 2-4 ml) až do úplného zhojení. Optimální je 5% roztok. Obklady je třeba měnit každý den. Při otevřených ranách je vhodnější postřik 5% roztokem.

Příprava 5% vodnéího roztoku: bezprostředně před použitím se rozpustí 0,1 g mumia ve 2 ml teplé, převařené vody, nebo 0,2 g ve 4 ml převařené vody. Pokud je voda nahrazena lihem nebo vodkou, vznikne 5% lihový roztok.

 

Kožní onemocnění

Mumio příznivě působí na chronické a často recidivující dermatózy, zmírňuje svědění a stažení pokožky mizí po 2 – 4 dnech.

Užívání: při chronických ekzémech 10 – 20 dní přikládat obvazy namočené do 1-2% vodného roztoku mumia, 2x denně na 20 – 30 minut. Souběžně užívat mumio 20 dní vnitřně, 2x denně po 0,1g. Třeba 1 – 3 léčebné cykly s 10 denní přestávkou mezi nimi.

 

Úrazy a onemocnění kostí

Mumio až trojnásobně urychluje srůstání kostí při léčbě zlomenin. Soustřeďuje se v místě zlomeniny, přičemž poškozené tkáně jej intenzivně vstřebávají. Mumio také normalizuje krevní obraz, hladinu hemogloginu, rychlost sedimentace a stimuluje mobilizaci vápníku. Čím dříve se začne mumio po zlomenině užívat, tím rychleji nastane proces hojení.

Užívání: 0,1 – 0,15g 2x denně po dobu 20 – 30 dní. Po 5 denní přestávce zopakovat. Pokud je to možné, 1x denně vtírat do bolestivých míst 8% lihový roztok mumia – zabrání se bolestem.

Výrobky, které obsahují mumio naleznete u nás na e-shopu:-)

 

 

Článek si pro vás připravila 

 

foto Barbora Herbatica 100x133

Mgr. Barbora Olejníková

Člen týmu Herbatica, který přináší přírodní produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternativní medicínu a přírodní produkty pro podporu zdraví.
Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií nebo vědeckých prací.

Kontakt: barbora@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli jste, co jste hledali? Nebo si potřebujete doplnit další informace?

Těch tu máme hodně - zkuste do vyhledávacího okna zadat slovo jako například. „ migréna, hemeroidy, bradavice, ekzém, bolesti páteře“ nebo nakoukněte do našeho BLOGU.
 

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost :)

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */