Zázračný jezevčí tuk na více neduhů a jeho využití v přírodní medicíně

Masáž nebo konzumace jezevčího tuku je vhodná pro lidi jakéhokoli věku, dokonce i pro novorozence a starší lidi. Jezevčí tuk se používá na Sibiři a v celém Rusku při léčbě většiny nemocí dýchacích cest (kašel, bronchitida, zápal plic, tuberkulóza atd.), při onemocněních kloubů, při bolestech svalů, při pohmožděninách a zraněních, na rány, dokonce i v kosmetice.

Jaké je tajemství tohoto úžasného produktu?
Odpověď na tuto otázku lze nalézt v dávných tradicích lidí, kteří žili na Sibiři a po staletí používali jezevčí tuk/jezevčí mast při léčbě více neduhů.

 

V tomto článku se dozvíte:

  • v krátkosti o tradici, resp. historii využití jezevčího tuku na Sibiři
  • využití jezevčího tuku a jeho aktivní látky
  • jak jezevčí mast používat
  • nežádoucí účinky

 

jezevci tuk mast balzám na produsky


Sibiřské tradice léčby jezevčím tukem

Předkové dnešních obyvatel Sibiře dlouhá staletí pozorovali, experimentovali a poznávali tajemství přírody. Právě oni kousek po kousku sbírali poznatky o jezevčím tuku, o jeho úžasné schopnosti nejen zmírňovat, ale také předcházet různým onemocněním a léčit je.

Dávno před "vědecko-technickou revolucí" v tajze uměli sibiřští léčitelé nejen přesně rozpoznat jakoukoli nemoc, ale ji i správně léčit pomocí jezevčího tuku a všech druhů léků s jeho obsahem.

Například na popáleniny používali první ruští průzkumníci Sibiře jezevčí tuk roztavený v peci. Tento tuk byl impregnován gázou a aplikován na poškozenou pokožku. A při omrzlinách končetin používali intenzivní potírání jezevčím tukem z vnitřní části jezevce. K léčbě mnoha nemocí tradiční ruská medicína v minulosti používala širokou škálu receptů na bázi jezevčího tuku.

Všechna tato tajemství se dědila z generace na generaci – z jednoho sibiřského léčitele na druhého a do velké míry i díky tomu máme dnes možnost léčit i ty nejsložitější nemoci díky tak jedinečnému přírodnímu léku, jakým je jezevčí tuk.

 

Jaké je využití jezevčího tuku a jaké užitečné složky obsahuje?

Využití jezevčího tuku

Jedná se o doplněk stravy, který mohou užívat dospělí i děti. Používá se k léčbě dýchacích cest a jiných respiračních stavů včetně astmatu a bronchitidy. Jezevčí tuk se používá také k léčbě kašle. Zmírňuje kašel a urychlí přechod ze suchého na vlhký - hlenovitý. Podporuje také odkašlávání.

Jezevčí tuk má mnoho léčivých vlastností a lze jej použít na širokou škálu onemocnění, nejen respiračních. Je skvělým pomocníkem při různých poraněních a může také urychlit zotavení po dlouhé nemoci. Díky svému složení může pomáhat při onkologických onemocněních a jejich prevenci, anémii a hormonálních poruchách, zlepšuje imunitní systém, pomáhá při chronických zánětlivých onemocněních.

Cenné látky obsažené v jezevčím tuku

Tuk je bohatým zdrojem mikroelementů, organických kyselin a vitamínu A (může předcházet rakovině), vitamínu E a vitamínů skupiny B. Jezevčí tuk obsahuje množství látek potřebných pro zdravý organismus, které pomáhají zlepšovat metabolismus a posilují imunitu.

Obsažený vitamín A například zabraňuje opakování chronických zánětlivých onemocnění dýchacího ústrojí, ledvin a močových cest, příznivě působí na pokožku, vlasy a nehty. Vitamíny skupiny B jsou energetické látky, které poskytují energii pro všechny biochemické metabolické procesy.

Jezevčí tuk obsahuje také makro- a mikroelementy potřebné pro tělo. Toto složení umožňuje jezevčímu tuku mít všeobecný zdravotní účinek na organismus. Působí také protizánětlivě, imunomodulačně, případně brání rozvoji aterosklerózy a stimuluje proces rekonvalescence po nemocech.

 



jezevčí mast na kasel pro děti

Jak používat jezevčí tuk?

Jezevčí tuk se může používat 2 způsoby - jako masážní přípravek (externě) nebo jako potravinový doplněk (orálně).

Vmasírování jezevčího tuku do pokožky má zahřívací účinek, který zajišťuje:

  • zvyšuje průtok krve v masírované oblasti
  • zmírňuje bolest
  • zlepšuje odtok hlenu z průdušek

Nejlepší je potírat se jezevčím tukem večer nebo před spaním.


Postup při masírování:

  • připravte jezevčí tuk na masáž tak, že nádobu podržíte nějaký čas před masáží při pokojové teplotě
  • když je konzistence přijatelná (tekutá), naneste malé množství přípravku na pokožku, abyste se ujistili, že nedojde k alergické reakci
  • natřete si hrudník a záda lehkými masážními pohyby
  • po natření je nejlepší jít do postele a trochu si pospat


Při vnitřním použití
by měli dospělí přijímat dvě čajové lžičky jezevčího tuku denně a děti půl čajové lžičky denně. Po přestávce je znovu možné používat jezevčí tuk. Toto dávkování je orientační, proto doporučujeme řídit se nejprve příbalovým letákem produktu, který jste si zakoupili.

  

Nežádoucí účinky jezevčího tuku

Tuk obsahuje látky, které mohou vyvolat alergické reakce a proto jej před jeho natřením na pokožku vyzkoušejte jen v malé dávce a počkejte, zda vaše pokožka neprojeví symptomy alergie. Lidé trpící chorobami slinivky břišní a jater by se měli vyhýbat používání jezevčího tuku, protože může způsobit žaludeční problémy. Dalším rizikovým faktorem je individuální intolerance, proto by se pacienti před použitím jezevčího tuku měli vždy poradit se svým lékařem nebo pediatrem.


Jezevčí tuk je skvělým pomocníkem pro ty, kteří hledají přírodní způsoby, jak zmírnit příznaky některých onemocnění.
Chcete-li se dozvědět více o dalších způsobech pomoci či o produktech, které pomáhají při onemocněních dýchacích cest, přečtěte si také naše další články na toto téma a vyzkoušejte další naše produkty, které vám mohou pomoci zvládnout boj s nemocí.

  

Zdroje:
https://www.powerpacplus.org/badger-fat-healthy-benefits/
 

https://mirrolla.ru/en/blog/barsuchiy-zhir-podarok-altaya/

https://en.atomiyme.com/healing-properties-of-badger-fat-composition-application/ 

 

Článek si pro vás připravila 

 

foto Barbora Herbatica 100x133

Mgr. Barbora Olejníková

Člen týmu Herbatica, který přináší přírodní produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternativní medicínu a přírodní produkty pro podporu zdraví.
Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií nebo vědeckých prací.

Kontakt: barbora@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli jste, co jste hledali? Nebo si potřebujete doplnit další informace?

Těch tu máme hodně - zkuste do vyhledávacího okna zadat slovo jako například. „ migréna, hemeroidy, bradavice, ekzém, bolesti páteře“ nebo nakoukněte do našeho BLOGU.
 

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost :)

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */