Trápí vás problémy zažívacího traktu? S těmito zázračnými léky již nemusí!

S problémy trávicího traktu se v dnešní době setkáváme poměrně často. Životní styl našeho uspěchaného světa nám někdy nedovoluje věnovat dostatečnou pozornost svému zdraví. My v Herbatice vám však nabízíme produkty, které jsou vhodné jako prevence před různými zdravotními potížemi.

Než se dostaneme k samotným bylinným pomocníkům, které vám pomohou předejít nepříjemnostem či bolestem,  měli bychom se podívat na důvody, proč vás trápí váš žaludek, či jiné orgány spolupracující při trávení jako např. játra, slezina, aj.

Nejčastějšími příčinami jsou:

  • stres
  • dlouhodobě nezdravá, nevyvážená a nedostatečně pestrá strava
  • podráždění žaludku stravou
  • užívání omamných látek, kouření, alkohol, náhlá toxikace organismu
  • chronická onemocnění (gastritida, žaludeční vředy)
  • nedostatek vitamínů, minerálů
  • chronická únava

VOJ_3799

Někdy v určitých případech, už nemusí být zcela úspěšné předejití problémů, souvisejících se správnou funkcí žaludku a jiných trávicích orgánů. No, ve značné míře umíme těmto nepříjemnostem předejít, díky dodání vitamínů či minerálů. Výbornou prevencí při nechutenství a problémech zpracování potravy je například houba čaga, která díky jejímu nekonečnému spektru vitamínů, minerálů či kyselin napomáhá ke správné funkci trávení, ale i správné funkci imunitního systému, udržování hladiny cholesterolu a je jedním z nejsilnějších antioxidantů. Nejčastěji si tuto "hubu nesmrtelnosti" zakoupíte jako čaj na trávení. Péče o náš žaludek je vhodné doplnit žaludečními kapkami od bylinářství U Chytré horákyně, které rovněž podporují trávení a přispívají chuti k jídlu.

VOJ_2690   VOJ_2689

Nelze opomenout čaj pro správnou funkci jater, od značky bylinářství U Chytré horákyně, tento čaj podporuje pročištění a činnost jater, střev, přispívá k normálnímu trávení a fungování žlučníku. Skvělým pomocníkem a antioxidantem při očistě je i konopný olej. Na játra si třeba dávat obzvlášť pozor, vždyť nám přeci očišťují organismus a my jim za to můžeme poděkovat například i olejem z ostropestřce mariánského, který pomáhá při regeneraci jater, žlučníku či sleziny.

DSC_1042

Avšak navzdory péči o žaludek, či játra, si musíme uvědomit, že orgány v našem těle spolu velmi úzce souvisí a pokud chceme být fit, musíme se soustředit i na náš komplexní imunitní systém. Jako prevenci a ochranu našeho imunitního systému klademe na přední příčky konopný sirup, který nejenže posiluje imunitní systém ale také přispívá k normální činnosti srdce. Jeho ideálním společníkem ze sirupů je průduškové desatero, kde už z názvu umíme zjistit, že napomáhá při problémech dýchacích cest či kašle, avšak překvapivě pomáhá i při trávení. Skvělým "multipomocníkem" je také olej z černého kmínu, který má protizánětlivé účinky, pomáhá při virových onemocněních a při ženských problémech, spolu s čajem na ženské problémy s obsahem vhodných bylinek i na močové cesty.

VOJ_3767

Univerzálním pomocníkem při správném fungování organismu je chioská masticha. Je určena pro ty, kteří chtějí svému tělu dopřát soubor přírodních látek, které podpoří jednotlivé orgány těla. Účinky mastichy kromě kompletního posílení organismu, jsou také např. správné fungování trávicího traktu, normální hladina krevního tlaku, bolesti hlavy, podpora cirkulace krve v cévách a mnoho jiných blahodárných účinků, kterými své tělo a organismus jen potěšíte! Pokud chcete zažít účinky mastichy na plné obrátky, doporučujeme kombinaci masticha Vena spolu s masticha Active.

Koneckonců, tělo je naším domovem, o který je třeba pečovat především zevnitř a zejména cestou, která je našemu tělu přirozená, nenucená, přírodní.

 

Článek pro vás připravila,

Lenka

lenka_profilovka

/* JH CSS */ /* JH CSS */