Za studena lisované oleje #4 Olej z vlašských ořechů

Tento nutričně velmi hodnotný olej se svým složením odlišuje od ořechových olejů zejména vysokým obsahem bílkovin, sacharidů, vitamínů skupiny B, D, E, K, C a cholinu, minerálních látek (draslík, hořčík, železo, mangan, jód apod.) jako i sloučením nenasycených mastných kyselin zvláště kyseliny linoleové.

Vzácnost tohoto oleje spočívá nejen ve vysokém obsahu vitamínů skupiny E, ale také v tom, že představuje významný zdroj železa a manganu, které mají v lidském organismu stimulační roli v procesu krvetvorby.

Všechny tyto unikátní vlastnosti dělají z tohoto oleje jedinečný léčivý produkt, který můžete využít opravdu při velmi širokém spektru zdravotních problémů, jakož i na celkové upevnění vašeho zdraví.

Sáhnout by po něm měli hlavně pacienti v období rekonvalescence, po operacích a lidé v pokročilejším věku trpící onemocněním srdečně-cévního systému nebo cukrovkou.

mceclip0-5 

Oleji z plodů vlašského ořechu by se neměly vyhýbat ani kojící matky, sportovci a lidé vystavení zvýšené fyzické zátěži.

Léčivé účinky uvedeného oleje také oceníte při chronickém zánětu jater, nadměrné funkci štítné žlázy, při zvýšené kyselosti žaludečních šťáv nebo jako prostředek k podpoře hubnutí.

Možná nevíte, že tento olej působí jako účinný prostředek v boji proti hlístům, působí také jako projímadlo a celkově snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Již v dávné minulosti se používal také k léčbě tuberkulózy, přičemž celkově působí na podporu imunity, zpomaluje proces stárnutí a ochraňuje organismus od působení a vzniku karcinogenních látek.

Pokud trpíte bolestmi svalů a kloubů nebo kožními onemocněními, doporučujeme vám potírat si tímto olejem postižená místa nejlépe před spaním.

Silné protizánětlivé účinky předurčují tento olej k léčbě různých poranění kůže a sliznic (nehojící se rány, vředy apod.), jakož i ke zmírnění zánětlivých a jiných kožních onemocnění, jako např. psoriáza, ekzém a křečové žíly.

Olej najde i uplatnění v kosmetice, jelikož změkčuje a zvláčňuje suchou pokožku.

Z těchto důvodů vám jej doporučujeme používat večer namísto krému proti vráskám a určitě budete mile překvapeni jeho efektem.

Olej z plodů vlašského ořechu se také doporučuje užívat i mužům k podpoře a obnově jejich potence.

 CZ

Článek si pro vás připravil,

Juraj

Juraj fotka na Herbatica

/* JH CSS */ /* JH CSS */