Využití arganového oleje

Arganový olej je už po staletí tajemstvím krásy marockých žen. Bohaté složení účinných látek včetně antioxidantů dokáže ošetřit kůži, do hloubky ji hydratuje a zanechává ji mladistvou a svěží. Arganový olej se stará i o vlasy a vlasovou pokožku.
 
Tento olej jedinečným způsobem nahrazuje nedostatek esenciálních mastných kyselin, který způsobuje stárnutí kůže a vznik vrásek. Vitaminu E má arganový olej dokonce třikrát více než olej olivový, proto je jeho uplatnění v kosmetice nenahraditelné.
 
Proto jsem se rozhodla, že vám dám pár rad, typů a využití arganového oleje. Arganový olej má schopnost nahradit mnoho kosmetických přípravků, proto i naši zákazníci často popisují jeho kladné účinky. Má schopnost obnovovat obočí, řasy a růst vlasů, pomáhá při ekzémech a zarděnkách, zánětech a při akné.
 
arganovy_olej
 

Tento arganový olej můžete koupit zde.

 

Arganový olej a jeho účinky na pokožku
 
- bojuje proti stárnutí buněčných struktur (má protistárnoucí efekt) a účinně regeneruje pokožku díky vysokému obsahu antioxidantů jako vitamín E a skvalen.
 
- hloubkově pokožku hydratuje a vyživuje - pleť je sametově hladká ihned po aplikaci a při pravidelném používání dochází ke snižování tvorby kožního mazu.
 
- pomáhá vyhlazovat vrásky díky podpoře tvorby kolagenu a elastenu v pokožce.
 
- má všestranné hojivé účinky - vhodné používat na záněty kůže, zarděnky, ekzémy, akné, lupénku, bodnutí hmyzem, sluncem namáhanou pokožku, a jiné.
 
 
Arganový olej a jeho účinky na vlasy:
 
- účinně vrací přirozenou vitalitu a lesk vlasů od kořínků až po konečky.
 
- vyživuje a prokrvuje vlasové kořínky a tak regeneruje a posiluje strukturu vlasů.
 
- hloubkově vlasy hydratuje - vlasy budou pak hebké a silné bez lámavých a roztřepených konečků.
 
- velmi pomáhá s léčbou problematické vlasové pokožky.
 
 
 Arganový olej napomáhá i:
 
- vyživovat, zacelovat a zregenerovat nehty a jejich okolí.
 
- obnovovat, zahušťovat a prodlužovat obočí a řasy (spolu s ricinovým olejem je ještě účinnější).
 
Slider_Arganoel
 
Tipy a triky z arganového oleje:
 
Omlazující pleťová maska - přidejte několik kapek do své oblíbené pleťové masky.
 
Noční vlasová kúra - vmasírujte si olej do celých vlasů a pokožky hlavy. Vlasy zabalte a nechte olej působit celou noc. Ráno si vlasy umyjte. Budou zářivé a jemné.
 
Zjemnění ztvrdlé pokožky - vmasírujte olej do ztvrdlé pokožky chodidel, loktů. Postižené místo zabalte do ručníku a nechte působit celou noc.
 
Olej do koupele - Můžete ho přidat do vany s vodou místo oleje do koupele. Je vhodné použít v kombinaci s jinými oleji.
 
Lupy a suchá pokožka hlavy - rozetřete olej na postižená místa pokožky hlavy. Udělejte tak večer před spaním a vlasy si umyjte až ráno. Pokud máte mastnější vlasy zabalte je do ručníku.
 
Krém na obličej - naneste arganový olej do pokožky obličeje namísto denního krému. Vhodné používat i jako podklad pod make - up.
 
Hydratační tělový krém - arganový olej použijte stejně jako tělové mléko. Aplikujte po sprše nebo koupání, vhodné použít na vlhkou pokožku.
 
Nehty - pokud jsou Vaše nehty a kůže kolem popraskané, aplikujte arganový olej pravidelně.
 
Na jemné a řídké vlasy - Ruce si navlhčete a nakapejte na ně olej. Rozetřete ho po těle a zbytky oleje vetřete do vlasů směrem od konečků ke kořínkům.
 
Pod make up - vynikající podklad pod make-up.
 
Rozpraskané rty - naneste arganový olej na rty a rozetřete. Arganový olej se krásně vstřebá a rty nebudou praskat.
 
Na slabé, poškozené a lámavé nehty - pravidelně natírání poškozených míst arganovým olejem, popřípadě smíchejte stejné množství arganového oleje a citrónové šťávy. Nehty ponořte, popřípadě zabalte asi na 10 minut.
 
Hydratace obličeje - vmasírujte několik kapek arganového oleje do pokožky obličeje a krku každé ráno a večer po umytí obličeje.
 
Hydratační olej - přidejte pár kapek oleje do svého oblíbeného pleťového tonika. Můžete si vyrobit i své vlastní pleťové tonikum a to tak, že pár kapek arganového oleje smícháte s růžovou vodou nebo vodou z pomerančového květu.
 
Masáže celého těla - arganový olej zlepšuje pevnost pokožky, napomáhá k uvolnění páteře. Arganový olej doporučujeme smíchat s rozmarýnovým olejem.
 
Po opalování - arganový olej je nenahraditelný jako krém po opalování. Namáhanou pokožku úklidní, hydratuje a opálené tělo bude po jeho použití vypadat skvěle!
 
 
 
 

 

Článek si pro vás připravila 

 

foto Barbora Herbatica 100x133

Mgr. Barbora Olejníková

Člen týmu Herbatica, který přináší přírodní produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternativní medicínu a přírodní produkty pro podporu zdraví.
Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií nebo vědeckých prací.

Kontakt: barbora@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli jste, co jste hledali? Nebo si potřebujete doplnit další informace?

Těch tu máme hodně - zkuste do vyhledávacího okna zadat slovo jako například. „ migréna, hemeroidy, bradavice, ekzém, bolesti páteře“ nebo nakoukněte do našeho BLOGU.
 

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost :)

 
/* JH CSS */ /* JH CSS */