Proč zkusit opunciový olej? Máme pro Vás 6 argumentů

Opuncie je rostlina, která vydrží ty nejméně přívětivé podmínky na Zemi. Velké horka, žádná voda během několika měsíců. Přesto je nezdolná a krásná. Je tu s námi a asi tu byla i před námi :)

Opuncie je v podstatě kaktus, v angličtině se používá výraz: pichlavý pearoil. prip. ještě barbarský fík. Roste v teplých zemích, například Maroko, Mexiko, ale i Řecko. Osobně jsem tuto rostlinu viděl v Řecku a hned mě zaujala svou krásou, ale i majestátností. Až tak, že jsem si musel udělat fotku :)

opunciový olej herbatica_1

Rozhodli jsme se do naší nabídky zařadit vzácný pleťový olej ze semen opuncie, a tak tu mám prostor, kde Vám mohu odprezentovat něco víc o tom skvostu. Když je arganový olej marockým zlatem, tak opunciový olej musí být marockým pokladem. Jak můžete vidět na obrázku níže, tento plod se zpracovává na olej v několika krocích:

1. samotný plod opuncie se musí zpracovat tak, že zůstanou jen semena, které se v plodu nacházejí,

2. semena se rozdrtí a nastává extrakce oleje,

3. připravený je hotový čistý 100% BIO za studena lisovaný opunciový olej.

opunciovy olej herbatica

Pojďme se ale podívat na 6 zásadních argumentů, pro které tento olej musíte zkusit:

1. Znají ho všichni specialisté a odborníci na kosmetiku

Zamilovali si ho, je nakolik bohatý na antioxidanty, které pomáhají udržovat pokožku a celkové zdraví. Obsahuje také obrovské množství vitamínu E a omega složky. Kombinace těchto prvků vytváří elixír mládí, který způsobí, že buňky budou žít déle a zdravě se regenerují.

2. Přirozeně se v přírodě nachází v malých množstvích, takže je skutečně vzácný

Jelikož jde o vzácnou vstupní surovinu do kosmetiky, prodejci, sběrači a pěstitelé opuncie nejsou běžní. V každé zemi je buď těžké je najít, nebo vůbec neexistují. Nám se to ale podařilo a náš partner z Maroka je největším producentem tohoto oleje a disponuje všemi potřebnými certifikáty kvality. Často se stává, že plody mu nosí sběrači, kteří je najdou a posbírají v divoké přírodě, tedy jsou to přebytky přírody. Tomuto druhu produkce se říká: Wild&Raw.

3. Pomáhá předcházet tvorbě vrásek

Díky antioxidantům, které obsahuje, předchází tvorbě volných radikálů a tím snižuje riziko tvorby předčasných vrásek a stařeckých skvrn na pleti a pokožce. Rovněž je úžasný jako prostředek, který pomáhá eliminovat tmavé kruhy pod očima a otoky očí. Stačí nanést na oční okolí každý večer.

4. Vhodný při kožních chorobách a akné

Opunciový olej jako jeden z mála olejů neuzavírá póry pleti a tím je vhodný i pro aknózní pleť. Vyzkoušet jej můžete v případě, i když máte zarděnky (rosaceu).

5. Nahradí několik kosmetických produktů

Konečně už můžete odložit oční krém, klasický denní krém, noční krém, krém proti vráskám, či masážní olej. Cítíte tu jednoduchost, která Vám tím do života vstoupí? :)

6. Vlasové sérum

Spektrum použití tohoto oleje je opravdu široké a patří sem i vlasová péče. Po ošetření vlasů tímto olejem vlasy nebudou těžké a mastné, ale krásné a lesklé.

Bonusový argument:

Je to úžasný masážní prostředek. Smíchejte ho s Vaším oblíbeným masážním olejem a Vaše kůže bude po masáži s opunciovým olejem hebká, pružná a vláčná.

Váš Juraj, odborník na ruskou medicínu a kosmetiku.

 Juraj fotka na Herbatica