Vlaštovičník větší a jeho použití

Začíná období oteplování a my ze sebe shazujeme vrstvy oblečení, které nás zahřívaly během studených dní. Mnohé z nás ale trápí různé nedostatky kůže, ať už jde o bradavičky nebo papilomy, případně mozoly.

Připravili jsme pro Vás proto krátký článek popisující účinky zajímavé rostlinky, která s podobnými nedostatky úspěšně bojuje. V další části se dozvíte o praktických účincích produktu, který je exktraktem této rostliny. Seznamte se prosím s vlaštovičníkem setým…

 

lastovicnik väcsi extrakt proti bradavicim

 

Popis rostlinky a její využití

vlaštovičník větší léčivá bylinkaRostlina z čeledi makovitých je známá svým oranžovým „mlékem“. Její mléčná šťáva sice léčí, ale při neopatrném užívání může způsobovat nepříjemné puchýřky na zdravé pokožce okolo bradavic nebo otlaků, na jejichž léčbu se vnějším způsobem používá.

Pokud se tedy chcete zbavit nepříjemných bradavic na rukou nebo otlaků na nohou, je dobré použít ty přípravky s extraktem z vlaštovičníku, které mají přesný návod na použití.

Je to nenápadná rostlina, rozšířená všude, kde se půda udrží vlhká (rumiště, příkopy), ale je prudce jedovatá pro svůj vysoký obsah alkaloidů. Pod dohledem lékařů se její extrakt jako součást onkologických preparátů podává při léčbě některých typů rakoviny žaludku nebo při výskytu polypů ve střevech. Léčba však začíná nejnižší možnou dávkou, která se postupně zvyšuje.

Může také pomoci vašim pokojovým rostlinám a růžím, pokud jsou napadené mšicemi. Stačí horkou vodou spařit čerstvou nebo sušenou nať vlaštovičníku, nechat vychladnout a postižené rostlinky postříkat.

 

 

Praktické zkušenosti

Jak u nás bývá dobrým zvykem, mnoho produktů testujeme sami na sobě. Je to také tento případ. Juraj kvůli dlouhotrvajícím kožním problémům na chodidle v jeho přední části sáhl po produktu s extraktem z vlaštovičníku. Popisované místo je poměrně dost namáhané při chůzi, někdy bolest připomínala chůzi s kamínkem v botě. Nepříjemné kořínky tzv. kuřího oka byly citelné někdy i celý den. Dost bylo slov, nechme promluvit obrázky. Ze začátku místo vypadalo nějak takto:

extrakt vlaštovičníku účinky a výsledky před aplikací na bradavice

Po několika týdnech vytrvalého používání se místo pomalu začalo měnit k lepšímu:

extrakt vlaštovičníku účinky a výsledky během léčby bradavice na noze

Extrakt má podobu a texturu sekundového lepidla, místo tedy postupně zalepuje, až vytvoří celistvý „krunýř“. Produkt, který byl použit v tomto článku, najdete na Herbatica.cz, a také jeho alternativu najdete zde.

Nakonec ještě na doplnění, dnešní podoba místa, po kožním problému už není ani stopy:

extrakt vlaštovičníku účinky a výsledky léčby bradavice na noze-stav po léčbě

Tento proces proběhl po dobu několika týdnů pravidelné, ale i méně pravidelné aplikace extraktu z vlaštovičníku. Nebyly použity žádné doplňující přípravky ani krémy.

Co dodat na závěr? Snad jen to, že ne každému spolehlivě účinkuje vše stejně. Někdo se s kožními problémy musí obrátit na chirurga, někomu stačí určitá obdoba produktu z našeho článku. Naším cílem je neustále nabízet přehled různých možných přístupů pro specifické zdravotní komplikace.

 

Článek si pro vás připravila 

 

foto Barbora Herbatica 100x133

Mgr. Barbora Olejníková

Člen týmu Herbatica, který přináší přírodní produkty na trh od roku 2015.

Odborník na alternativní medicínu a přírodní produkty pro podporu zdraví.
Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií nebo vědeckých prací.

Kontakt: barbora@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli jste, co jste hledali? Nebo si potřebujete doplnit další informace?

Těch tu máme hodně - zkuste do vyhledávacího okna zadat slovo jako například. „ migréna, hemeroidy, bradavice, ekzém, bolesti páteře“ nebo nakoukněte do našeho BLOGU.
 

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost :)

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */