Šest tipů pro zdravé vlasy nejen v zimě

Zimní období není k našim vlasům příliš šetrné. Kvůli velkým změnám teplot při přechodům ze zimy do tepla a naopak se oslabuje jejich přirozená obranyschopnost. Mrazem se vlasy vysušují, pod čepicí zase naopak více mastí. Často jsou v zimních měsících slabé, křehké, třepí se a elektrizují. U někoho se mohou objevit i lupy a podrážděná pokožka hlavy. Proto je dobré vlasy a pokožku v zimě hydratovat a věnovat jim dostatek hýčkající péče. Přinášíme několik tipů, jak se o vlasy v zimě starat:

6-hair-care-essentials-for-every-college-girl-1540x537-carousel

  1. Teplo a tření ovlivňují přirozenou strukturu vlasu. Dochází k poškození vlasové kutikuly a to vede k lámavým a matně vypadajícím vlasům. Řešením jsou bohaté pečující kůry s olejovými výtažky, které zabrání poškození a uhladí již poškozenou vlasovou kutikulu.  Vyzkoušejte některou z našich regeneračních masek.

  2. Teplý vzduch uvnitř místnosti a kontakt vlasových vláken s vlákny čepic nebo oblečení způsobují  při styku s vlasy statickou elektřinu, díky které pak vlasy vstávají a nepříjemně poletují. Jednoduše přidejte pár kapek vlasového pečujícího oleje ke svému šamponu nebo vpracujte olej do konečků vlhkých vlasů. Tak zůstanou poddajné a zářivé.

  3. Nedostatek vlhkosti má za následek suchou pokožku. Pokožka produkuje méně mazu, což může vést k tvorbě lupů. Svědící pokožka může také dost potrápit. Vyzkoušejte náše dehtové šampony proti lupům.

    Fotolia_59520255_L

  4. Vlasy jsou často přesušené v délkách a naopak zplihlé u kořínků. Výsledkem toho je, že si vlasy častěji myjete, tedy i fénujete. Pokožka je více dehydrovaná a obvykle reaguje tak, že se rychleji snaží promastit. Vlasy si klidně umývejte podle potřeby, ale sáhněte po šamponech určené pro každodenní mytí.

  5. Používejte výživné vlasové masky či zábaly. Zkuste některou z našich intenzivních masek Babičky Agafii nebo masku na bázi šungitu a posilujícího keratinu. Účinek zábalu posílíte zabalením hlavy do nahřátého ručníku.

  6. V zimních měsících je důležité věnovat pozornost také střihu a barvení. Vlasy pravidelně zastřihujte, zbavíte se tak roztřepených konečků či oslabených konců jemných vlasů. Existuje i mnoho prostředků, které poškozené vlasy ošetří. Zkuste některý z našich kondicionérů na poškozené a barvené vlasy. Kondicionér aplikujte po každém mytí, neboť ochrání a obalí nejen vlas, ale hydratuje i vlasovou pokožku.

     

    Bonusový tip:

    Lopuch– volba, kterou od pradávna používají naši předkové na ochranu před vypadáváním vlasů, zlepšení kvality vlasů a povzbuzení jejich růstu. Léčivý je na něm je nejvíce šedohnědý, vevnitř bílý kořen, ale na léčbu se používají i listy Ruská značka Floresan se specializuje na produkty z této rostliny, víc informací o jejích produktech najdete zde.

    Věděli jste, že v Japonsku se lopuch pěstuje jako kulturní léčivá bylina? Mladé listy se přidávají do salátů anebo polévek. Kořením lopuchu Japonci nahrazují kořenovou zeleninu jako je mrkve, petržel či pastrňák. 

 

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */