Mořské "zelí" - Laminária

Laminária je rod hnědých mořských řas v pořadí Laminariales, který zahrnuje 31 druhů pocházejících ze severního Atlantiku a severního Tichého oceánu. Tento ekonomicky důležitý rod se vyznačuje dlouhými, kožovitými listy poměrně velkých rozměrů. Některé druhy se pro svůj tvar nazývají Ďáblova zástěra. Laminária tvoří biotop pro mnohé ryby a bezobratlé. Výživový doplněk s obsahem sušené mořské řasy rodu Laminária se vyznačuje celou řadou příznivých účinků na lidské zdraví.

mceclip0-9

Léčivý účinek tohoto přípravku je podmíněn obsahem velkého množství výživných a biologicky účinných látek, které zlepšují kvalitu krevního obrazu, zabraňují tvorbě krevních sraženin, snižují hladinu cholesterolu v krvi a pomáhají při poruchách menstruačního cyklu.

Laminárie také obsahuje tzv. algináty, komplex účinných látek, které pomáhají při neutralizaci toxických látek včetně těžkých kovů a radionuklidů, přičemž významně přispívá k posílení imunitního systému.

Při pravidelném užívání laminárie, která je i vydatným zdrojem vitamínu C, se vám upraví střevní funkce a významně se ochraňujete před vznikem zhoubných onemocnění.

Laminária je zdrojem poměrně vzácného prvku, jódu, který se běžně používá k podpoře zdraví štítné žlázy. Některé sacharidy, jako je mannitol, laminarin a alginát, lze extrahovat z laminárie. Manitol se používá ke snížení vysokého nitroočního tlaku a ke snížení nadměrného intrakraniálního tlaku. Laminárie má dvě formy, rozpustnou a nerozpustnou. Rozpustná forma laminárie má vysokou protinádorovou aktivitu, může se použít při léčbě nozokomiálních infekcí, může napomáhat normalizaci střevního metabolismu, pomáhá zlepšovat enzymatické procesy ve střevě a nemá antigenní ani pyrogenní vlastnosti. Laminária je aktivním studiem v dnešní farmaceutologii.

Článek si pro vás připravil,

Juraj

Juraj fotka na Herbatica

/* JH CSS */ /* JH CSS */