Kaolin – všestranný pomocník

Kaolin je v kosmetickém průmyslu dobře znám, patří mezi nejčastěji používané jíly .

Co to ten jíl ( kaolin) vlastně je?

Minerální jíly jsou 100% přírodní jemno mleté práškové zeminy bohaté na minerální látky (křemík, vápník, draslík, hořčík, zinek, hliník, železo, mangan, titan atd.), stopové prvky a na další cenné látky blahodárně působící na lidský organismus a naši pokožku.

kaloin 600x350 

 

Kaolin má široké spektrum použití. Působí jako přírodní detoxikační prostředek, který proniká hluboce do pokožky, účinně a šetrně odstraňuje odumřelé buňky, čistí pokožku, vyhlazuje, regeneruje a revitalizuje. Pomáhá při kožních problémech, zánětech, svrbění a podráždení pokožky, ale i při vážnejších problémech jako jsou kožní plísně, ekzém nebo lupénka.

Přinášíme několik tipů na využití kaolinu.

  1. Maska/tělový zábal: Přiměřené množství jílu nasypeme do misky (cca 1 polévková lžíce pro pleťovou masku). Přidáme vodu, mléko nebo vlažný čaj a rozmícháním vytvoříme pastu, kterou naneseme v hrubší vrstvě na pleť (vynecháme oblast kolem očí a úst). Po cca 15-20 minutách opláchneme vlažnou vodou. Při delším působení je vhodné zvlhčovat jílovou masku, aby se prodloužilo její působení. Masku aplikujeme 2-3krát týdně dle potřeby.

  2. Na čištění pleti: Lžičku kaolinu smícháme s vodou do pasty a naneseme krouživým pohybem prsty nebo kartáčkem na navlhčenou pokožku. Následně opláchneme vodou. Kaolin zajistí precizní čištění a odstranění odumřelých částeček pleti.

  3. Šampon: Přiměřené množství kaolinu smícháme s vodou a naneseme na neumyté, vlhké vlasy. Po chvilce působení vlasy opláchneme vodou. Jiný šampon není třeba použít, protože kaolin vlasy pročistí i odmastí.

  4. Do koupele: Jíl nasypeme do vodní lázně a relaxujeme cca 15-30 minut. Následně pokožku těla opláchneme vodou.

  5. Peeling: Ve sprše se jíl nanáší na tělo a masíruje se – drobné částečky zbavují kůži odumřelých buněk a pokožka je po jeho použití jemná a vyživená.

Bonus tip: Pro několikanásobné zvýšení pozitivních účinků jílu je vhodné přidat 2-3 kapky esenciálního oleje nebo bylinného extraktu. Podívejte se na naši nabídku kosmetických kaolinů.

/* JH CSS */ /* JH CSS */