Jak jsem objevila málo známou tradiční sibiřskou medicínu

Přinášíme Vám mini reportáž od naší milé zákaznice a milovnice sibiřské medicíny, paní Holubové. Sepsala pro nás (a hlavně pro Vás) její krátký příběh a zkušenosti s využíváním alternativní medicíny a zdravé stravy.

V klasické medicíně jsme zvyklí na užívání běžných léků z lékáren, které jsou ale plné syntetických látek. Obvykle vyléčí symptomy, ale dlouhodobější problém stejně nevyléčí. Pro chronicky nemocné pacienty je lepší vyzkoušet tradiční způsoby léčby – přírodní preparáty s mnohaletou tradicí.

Čím jsem začala?

Prvním produktem, který jsem vyzkoušela, byl drcený ostropestřec - přivezený z Ukrajiny. Pomohl mi s postupnou regenerací jater. Zlepšily se mi jaterní testy, a to právě v té době, kdy jsem přestala užívat klasické léky – kortikoidy a přešla na přírodní léčbu. Léky z lékárny sice obsahují extrakt z přírodních látek, ale ve větší míře jsou to jen pilulky plné chemie.

Přírodní látky se tak úplně ztratí, proto si myslím, že je lepší nejprve vyzkoušet léčbu čistě na přírodní bázi. Později jsem se o tom na vlastní kůži přesvědčila. Jaterní enzymy se náhle zvýšily hned poté, co jsem zase užila běžný lék z lékárny, a to konkrétně zdánlivě obyčejný Endiaron, který se užívá proti průjmu. Znovu jsem tedy sáhla po ostropestřci. A jak se mi ulevilo!

ostropestrec

Zdroj obrázku : tiandekozmetika.sk

…a co dál?

Druhý přípravek, který jsem vyzkoušela je Enterosgel. Je to přípravek vyvinutý v Rusku, generacemi prověřený, účinný a navíc šetrný. Detoxikuje organismus, téměř okamžitě pomáhá při akutních střevních infekcích a pomáhá s hojením problémů v trávicím traktu. Jaterní testy se mi opět velmi zlepšily již po spotřebování jedné tuby tohoto přípravku. V zimě jsem jako doplněk stravy pro doplnění vitamínu C užívala šípkový sirup Cholosas.

Zázrak jménem rakytníkový olej

Dalším přírodním lékem, který jsem vyzkoušela, byl rakytníkový olej. Rakytník napomáhá k hojení poranění kůže nebo sliznic. Já jsem ho začala užívat na bolavý žaludek. Neměla jsem totiž vůbec chuť k jídlu a bolest byla tak častá, že jsem zašla na vyšetření, které ukázalo mírnou gastritidu. Po třech týdnech, co jsem rakytník užívala, všechny obtíže vymizely a já se zase mohla konečně dosyta najíst.

Sibiřská medicína

Pro Rusko jsou typické i produkty Mumio a Šungit. Mumio skvěle pomáhá v období zvýšené únavy, kterou na jaře pravidelně trpím. Užívá se i jako podpora rekonvalescence po prodělaných nemocech. Já jsem ho využila také pro podporu hojení v oblasti zažívání a na svou osteroporózu. Ve všech směrech mi vždy pomohl a já byla skutečně spokojená. Šungit v podobě krému mi zase pravidelně pomáhá od bolestí pohybového aparátu. Působí najednou na klouby, šlachy i svaly,což je úžasně uvolňující.

Tradiční sibiřskou medicínu u nás málokdo zná. Do podvědomí lidí se zatím nedostala, což je obrovská škoda. Přitom je velmi účinná a pomáhá při akutních i chronických potížích. Tak proč to nezkusit?

Zdroj úvodního obrázku: himalyo.sk

/* JH CSS */ /* JH CSS */