Buďme bdělí v každém momentu života, jde o život.

Věděli jste, že plasty jsou už úplně všude? Jejich mikro částice jsou také ve vodě, z které denně vaříte. Plasty nejsou jen problémem oceánů a moří, jako důkaz fotka níže, která je z řeky Bodva na Slovensku. Zde najdete celý článek.

29542717_1926088480765713_7314421030686600756_n-e1524062342477

V Herbatica jsme se rozhodli zaměřovat na to, co můžeme s tímto jevem udělat my sami, z naší pozice, a to samé žádáme od Vás. Naší reakcí je zařazení svěžích a nových postupů, které předcházejí vzniku zbytečného odpadu.

Jde hlavně o:

  • v rámci firmy třídíme odpad – plast, papír a smíšený.
  • snažíme se snižovat množství plastů, které používáme každý den.
  • recyklujeme kartony -  partnerské firmy žádáme o prázdné kartony, které můžeme využívat k zasílání výrobků Vám, našim zákazníkům. Pokud jste z okolí Piešťan a máte kartonové krabice menších rozměrů, ozvěte se nám a my si pro ně přijedeme. Nemusíte je vyhazovat, poslouží jiným.

 

Jsme potěšeni, co vše se v lokálních podmínkách dá vyrobit. Česká firma Tierra Verde je příkladem pokrokové a rozvinuté firmy. U nás jste zvyklí na produkty z východu, hlavně z Ruska, a tyto naše cesty za kvalitními produkty nás zavedly k firmě, která sídlí v Brně a vyrábí především ekologické čistící prostředky. Kromě nich mají také šikovné přípravky pro domácnosti, kterým záleží na čistém prostředí.

Tyto produkty za Vámi nemusí cestovat dlouhé tisíce kilometrů, nevytváříme splodiny a další škody spojené s kamionovou dopravou. Protože neexistuje žádná planeta B, dopřáváme si produkty jako:

 Novinky-1024x683

Každé naše dnešní rozhodnutí je důležité, definuje totiž to, jak bude vypadat naše budoucnost a budoucnost našich dětí. My jsme se rozhodli pro vědomé a bdělé rozhodnutí vedoucí ke snižování ekologické zátěže naší planety. Ať už jste nebo ne pod vlivem hnutí Zero Waste nebo jste četli knihu Domácnost bez odpadu, ponechte si zdravý úsudek a rozhodujte se obezřetně. Bez přehánění, jde o život.

  

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */