Připravte svoji pleť na léto. Značka: přírodní cestou!

Naše pleť je natolik denně zatěžovaná vnějšími vlivy, že použití kvalitní péče může výrazně dopomoci k její obranyschopnosti a detoxikaci. Toto slovo je velmi oblíbené hlavně na jaře, kdy řešíme očistu snad všeho, počínaje příbytky (určitě znáte jarní mytí oken…) až po vlastní tělo. Nesmíme vynechat ani naši pleť, díky správné péči se nám odvděčí svěžím a mladistvým vzhledem a zároveň ji připravíme na pravidelný přísun slunečních paprsků. 

clanek

Čím začít? Samozřejmě správným čištěním!

Čistit pleť byste si měli každý den, hlavně večer. Odlíčit si oči, umýt si tvář například pomocí pěnivého gelu a dočistit vatovým tampónkem například pomocí micelární vody s kyselinou hyaluronovou. Je vhodná také pro majitelky citlivé a alergické pleti, hydratuje ji a vyživuje vitamíny A a E. A viděli už jste naši novinku – pratelné bambusové odličovací tampony? Jsou velmi jemné, vyrobené z biobavlny a bambusu, a co je důležité – můžete je používat znovu a znovu!

K hloubkové očistě pleti patří také kvalitní peeling. Pomocí drobných částeček pleť jemně obrušuje, zbavuje ji odumřelých buněk, pleť se projasní a zároveň je připravená na přijetí doplňkové péče, která tak může proniknout do hlubších vrstev. Babička Agafia myslí na všechny a vyberou si zde i majitelky mastné pleti. 

Čím pokračovat? Zkuste pleťové oleje!

Návrat k přírodě je obrovským trendem v péči o pleť a důležitou součástí každodenního zkrášlování. Pleť se díky správně zvolenému oleji začne zlepšovat a fungovat na jedničku a dokonce Vám pomůže vyřešit akné i vrásky. Velkým bonusem olejů je jejich NE-chemické složení.

Benefity pleťových olejů:

  • Rostlinné oleje obsahují množství vitamínů, minerálních látek a nenasycených mastných kyselin.
  • Díky tomuto složená mají přirozený ochranný faktor dva až čtyři, který pokožku chrání před nepříznivým vlivem slunečního záření a tedy i před předčasným stárnutím.
  • Oleje výborně regenerují, vyživují a léčí pleť i pokožku celého těla.
  • I navzdory olejové konzistenci je pokožka lehce vstřebá, protože se podobají kožnímu tuku.
  • A co je nejdůležitější, jsou bez chemikálií – tedy žádné konzervační látky, antibakteriální složky a umělé parfémy – neobsahují nic, co by zbytečně dráždilo, vysušovalo či jinak poškozovalo pokožku.
  • Oleje se na pleť nanášejí v malém množství, pár kapek, což při správném používání znamená také ušetřit jak na množství používaných výrobků, tak i finančně.

V naší nabídce najdete kvalitní pleťové oleje od společnosti Botanika a zařadili jsme také novinku – arganové oleje přímo z Maroka!

 

Doplňková péče – zamaskujte se!

Čím završit detoxikaci pleti, když ne použitím pleťové masky? Masky jsou třešničkou na dortu, neboť doplní pleti ten potřebný elán, který nám na jaře tak často chybí!

O oblíbených maskách Dizao jsme již psali zde. Od ostatních v naší nabídce se liší tím, že se jedná o textilní gázu napuštěnou aktivními látkami, která se na pleť jen přikládá. Širokou nabídku masek má také Babička Agafia, najdete u nás masku očišťující, osvěžující či omlazující.

 

Bonusový tip: Věděli jste, že užívání rakytníkového oleje na jaře dokonale připraví pokožku na silné letní sluneční paprsky? Děje se to tak díky karotenoidům, které Vám zaručí krásné a zdravé opálení.

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */