6 tipů v boji proti chřipce

Nové chřipkové onemocnění má už nastudován asi každý občan okolních států. To odkud virus pochází, kde se vyskytuje a kolik lidí je v které oblasti nakažených se dočtete na každém zpravodajském portály. Pro informace doporučujeme hlavně oficiální zdroje, my sledujeme zejména světovou zdravotnickou organizaci (WHO - WorldHealthOrganization).

 blue-4-compressor

zdroj: who.int

U nás v Herbatice nám spíše dává význam informovat o věcech, které můžeme dělat, abychom sebe a své blízké udrželi zdravé. Nejsme žádný výzkumníci ani lékaři, jen sdílíme postupy, které sami dodržujeme. Možná vás některé z nich inspirují :)

My v Herbatice si myslíme, že je důležité zachovat klidnou mysl, vyhýbat se velkým shromážděním nebo akcím, a pokud má člověk nějaké náznaky nemoci nebo oslabení, tak jako při každé chřipce, měl by zůstat doma v posteli a navařit si teplý čaj. Hlavní je však dodržovat základní hygienické návyky a udržovat svou domácnost čistou.

  • Mytí rukou jako nejlepší zbraň proti chřipce.

Jako u každé chřipky je nejdůležitější zaměřit se na pravidelné mytí rukou. Vždy když jdeme kolem umyvadla, vzpomeňme si na to. Hlavně když jsme venku v kavárně nebo restauracích, přicházíme z banky nebo obchodu. Na mytí rukou postačí klasické mýdlo, popřípadě to s antibakteriálními látkami.

  • Sprchování každodenní.

Když přijdeme z práce nebo po celém dni ve městě naše kroky by měly cílit rovnou do sprchy. Nezapomeňte si umýt i vlasy, popřípadě si je alespoň opláchněte čistou vodou.

Cestování je každodenní součást našich životů. Právě při cestování v hromadné dopravě nebo na letištích se sdružuje velké množství lidí. Pokud můžete, zkuste dopravu v MHD vystřídat za chůzi nebo kolo, mějte vždy po ruce antibakteriální gel a vyhýbejte se přímému kontaktu s neznámými osobami.

  • Pokud se necítíme fit zůstáváme doma.

Co je lepší než zůstat doma v posteli a navařit si čaj, například na podporu imunity. Nezapomínejme, že nejde jen o šíření nákazy, ale když se necítíme dobře naše imunita je oslabena a rovněž se my sami můžeme rychleji nakazit. Rovněž je samozřejmostí udržovat naši domácnost čistou a hodně větrat.

Nejlepší zbraň v každém období. Hlavně v tomto chřipkovém. O svou imunitu bychom se měli starat stále, ale právě teď je dobré si ji ještě více posílit. Jak jsme zmínili výše posílit lze například čajem, popřípadě výběrem produktů, které jsme pro Vás připravili.

  • čištění displejů

Neuvědomujeme si to, ale našich telefonů se dotýkáme stále. Vybereme peníze z bankomatu a už nám zvoní mobil, jsme v obchodě a napadne nás odepsat na zprávu nebo si jen tak "skrolujeme" sociální sítě. Nastavte si jeden čas za den a vzpomeňte si na to. Ráno před odchodem do práce nebo večer u TV. Totéž platí pro tablety nebo klávesnici u počítače.

Jsou to jednoduché kroky, které umíme zařadit do každodenního života. Doufáme, že jsme Vás aspoň v pár tipech inspirovali a přejeme úspěšné překonání chřipkové sezóny.

Článek pro Vás připravila Pavla.

 foto_Pavla1

/* JH CSS */ /* JH CSS */