Konzumujme uvědoměle, začít můžeme například u sebe

V poslední době se stále víc zajímám o prostředí, v němž žijeme, ať už je to v pracovním nebo osobním životě. Všude přibývají strašné obrázky zvířat zmrzačených nadprodukcí plastů, stejně jako zprávy o odlesňování (nejen naší země). Návrhy, jak to bude řešit společnost jako celek, jsou jaksi v nedohlednu.

konik

Zdroj obrázku: Natgeo, Instagram

Asi právě proto se stále častěji vracím k sobě. Ke svým rozhodnutím na každodenní bázi. K tomu, kde utrácím svoje peníze. Otázka je jasná: jak minimalizovat dopady svého života na své okolí? Ideální by bylo, kdyby to moje okolí (půda, vzduch, rostliny, zvířata a stromy) ani nepocítilo, ale nežijeme v ideálním světě. Žijeme v konzumním světě. Proto se snažím konzumovat – nakupovat uvědoměle. Co tím uvědomělým konzumováním myslím? Slovo „uvědomělý“ se u nás celkově málo používá. Míříme tímto slovem na naše vědomí, které vždy zná odpovědi na všechny otázky, i na ty zdánlivě banální. Například jako to, za jakou hodnotu vyměníme svoje těžce vydělané peníze. Koupím si výrobek a službu od farmáře, který se celý rok živí sám a to, co sklidí, také prodá, či nakoupím v řetězci? Podpořím nákupem svoje okolí nebo jdu proti němu? Otázek je plno.

Jelikož jsem členem týmu Herbatica, mám na starosti nákup nových produktů, což znamená uvědoměle nakupovat také za vás, naše zákazníky. Proto zařazujeme do nabídky různé produkty pro ekologickou domácnost. Proti igelitkám jsme zabojovali našimi krásnými síťovkami a bavlněnými sáčky na ovoce. I tak si stále říkám: nestačí!

Proto jsme se na léto připravili opět uvědoměle a přinesli jsme hřebeny ze dřeva, které jsou úplně rozložitelné v přírodě. Hřebeny z palisandrového dřeva jsou u nás úplnou novinkou a ne nadarmo. Takovéto dřevo vyniká tvrdostí a trvanlivostí, proto je to asi to nejlepší, co můžete z dřevěného hřebene získat.

maxresdefault-1024x576

Letní péči o vaše vlasy si můžete zpestřit také přírodními šampóny a kondicionéry nebo relaxačními přípravky do koupelí.

Je jen na Vás, jak a koho podpoříte svým nákupem. Pokud budete při svém rozhodování uvědomělí, určitě neuškodíte sobě ani svému okolí.

 Diana z Herbatica

/* JH CSS */ /* JH CSS */