Znáte těchto pět faktů, které hrají ve prospěch oleje z para ořechů?

Dnes jsem si sedl, abych pro Vás dal do kupy to nejzajímavější, co se o tomto úžasném oleji na internetu napsalo. A kdo se dočte až na konec, dozví se to pravé paraořechové!

Para ořech už u nás téměř každý viděl, někdo i jedl. Ale věděli jste, že z tohoto úžasného ořechu se lisuje i olej?

Tento olej disponuje pěti hlavními přednostmi:

para3-herbatica

  • Zinek a bílkoviny

    Para ořechy mají vysoký obsah zinku. Jsou považované za kompletní bílkovinu a jsou skvělou volbou pro vegetariány a vegany. Obsahují všechny aminokyseliny potřebné pro regeneraci svalů a tkání. Obsahují i methionin – je to důležitá aminokyselina která chrání před chronickými nemocemi.


  • Regulace hormonů štítné žlázy

    Para ořechy obsahují enzym nazývaný triodothyronin. Pomáhá ke správné produkci štítné žlázy. Hrst para ořechů denně Vám zabezpečí denní dávku selenu.

    Naše těla nedokáží tvořit selen. Proto je důležité si zabezpečit jeho příjem z okolí. Selen je nevyhnutelné součást produkce dvou antioxidantů (glutathion peroxidasu a thioredoxin reductazy) Také pomáhají zvýšení vitamínu E v těle.

     
  • Posilnění imunity a kostí

    Lidé, kteří lehce chytí chřipku může právě olej z para ořechů zaujmout. Obsahuje mnoho živin, které podporují imunitní systém. Nechat tělo překonat chřipku je poté o dost lehčí. Taktéž je olej bohatým zdrojem energie ke zvládnutí každodenních výzev. Para ořechy obsahují měď, která je esenciální ke tvorbě kostního tkaniva. Pomáhá při absorpci železa do krevního oběhu. Výsledek se projeví ve zlepšené hustotě kostí.


  • Zdravé vlasy a prevence jejich lámavosti

    Para ořechy jsou nejjednodušší a nejlevnější cestou ke zdravým a lesklým vlasům. Obsahují vysoký obsah omega 6 a 9 mastných kyselin, které stimulují produkci kožního mazu. Para ořechy jsou používané v kondicionérech, vlasových maskách a šamponech. Právě nedostatek živin často způsobuje lámavost a vypadávání vlasů. Je to skvělý zdroj l-argininu, aminokyseliny, která se používá na zastavení plešatosti u mužů.

  • Pleť 

    Protizánětlivé a antibakteriální složky v para ořeších jsou dobrým pomocníkem při léčbě akné a kožních zápalech. Para ořechy obsahují vitamíny A a E, které zvyšují produkci kolagenu, díky tomu bude pokožka jemná a pevná. 

 Para

Bonusové fakty o para světě na závěr: 

Stromy se rozmnožují jen prostřednictvím přírodního opylování. První plody se objevují až po čtyřiceti letech od zasazení. Toto ovoce je životně důležité pro Amazonský sever Bolívie, protože na sběr plodů a zpracování se podílejí více jak desetitisíce rodin.

Ořechy rostou divoce, takže jejich růst nemá žádný negativní vliv na Amazonský prales. Sběrači se prodírají porostem a sbírají ořechy velikosti lidské hlavy, v kterých jsou samotné plody. Jeden para ořech obsahuje tolik tuku, že při zapálení hoří jako svíčka po dobu až sedmi minut. Průměrná délka života stromů je 500 let, mohou ale žít až 1000 let.

Lahodný olej je lisovaný za studena a je přesunutý přes Atlantik do Evropy ihned po extrakci. Tak dobrou chuť! Opravdu to pravé paraořechové!

Zaujalo Vás, co jste se dočetli? Chcete více podobných článků? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru – zasíláme pravidelně obsah, který chceme číst i my samotní!

 

paraol
Para ořechový olej 250ml/ 500ml
 
Skladem (5 ks)
Kód: 1619
od 195,83 Kč bez DPH
od 235 Kč
Kód: 1619
/* JH CSS */ /* JH CSS */