Za studena lisované oleje #5 Olej z ostropestřce mariánského

Ostropestřecový olej se získává extrakcí z rostliny Ostropestřce mariánského při nízkých teplotách, díky čemuž jsou v něm obsaženy biologicky účinné látky ve vysokém množství.

Hlavní léčivou složkou tohoto oleje je komplex účinných látek pod názvem silymarin, což způsobuje, že rostlina i výtažky z ní mají především ochranný a léčivý vliv na jaterní buňky. Kromě tohoto mimořádně cenného léčivého účinku můžete olej využívat také při léčbě různých kožních poranění, vředů, popálenin nebo omrzlin kůže. Užíváním ostropestřečného oleje významnou měrou přispějete k posílení celkové imunity a odolnosti vašeho organismu či nemocem. Olej má výrazné hojivé, protizánětlivé účinky a chrání organismus před účinkem toxických látek, které se do něj dostávají prostřednictvím stravy a vody.

CZ

Zajímavostí je, že léčivé účinky této rostliny znaly již v antickém Řecku či Římě. Známý byl především její detoxikační a ochranný vliv na důležitý orgán lidského těla – játra, tím, že pozitivně řídí její metabolismus a napomáhá tvorbě zdravých jaterních buněk, které nahrazují staré a poškozené. Rovněž zabraňuje propuknutí závažných infekčních onemocnění jater, jako jsou cirhóza a hepatitida. Tento léčivý účinek mohou využít i pacienti nemocní rakovinou jater za účelem zmírnění nežádoucích účinků chemoterapie. Výtažky z ostropestřce mariánského, včetně oleje, zamezují bujení kožních buněk při psoriáze a také zmírňují zánětlivé stavy. Léčivé účinky uvedené rostliny oceníte i při léčbě neplodnosti způsobené endometriózou a také v případě, že trpíte žlučovými kameny, protože rostlina pomáhá odtoku žluči a trávení tuků.

Kromě těchto blahodárných účinků, můžete výtažky z rostliny užívat i při vředovém onemocnění žaludku a dvanáctníku, různých formách gastritidy a také tehdy, pokud vás trápí záněty dutiny ústní či paradentóza.

Ostropestřec má široké využití díky jeho příznivým účinkům. Produkty obsahující ostropestřec mariánky naleznete u nás na e-shopu :-)

 

Článek si pro vás připravil,

Juraj

Juraj fotka na Herbatica

/* JH CSS */ /* JH CSS */