Za studena lisované oleje #2 Amarantový olej

Určitě už mnozí z vás slyšeli o blahodárném a léčivém účinku přírodních látek za studena lisovaných olejů na lidský organizmus.

V každém případě vás možná zaujme popis léčivých účinků některých méně známých druhů přírodních olejů a několik tipů. 

Na začátek zkusme porozumět tomu, když někdo řekne: Amarantový olej

Amarant1

Amarantový olej je vzácný hlavně pro svůj obsah účinné látky - skvalen, který je základní složkou kožní tkáně, jakož i jiných buněk lidského organismu.

V amarantovém oleji tvoří až 8%. Skvalen v lidském těle spolu s vodou působí jako intenzivní okysličovač buněk, jelikož má díky svému jedinečnému chemickému složení vysokou schopnost vázat kyslík a přenášet jej do všech tkání organismu. A právě dostatek kyslíku ve tkáních je předpokladem jejich správné výživy s obsahem správného množství všech důležitých živin. V opačném případě se v buňkách tkání hromadí různé nežádoucí oxidanty a volné radikály, které při nadbytku způsobují vážné zdravotní problémy včetně zhoubných onemocnění.

Mnozí odborníci proto považují skvalen obsažený v tomto oleji za velmi účinnou látku jak v prevenci, tak v léčbě zhoubných onemocnění.

Při pravidelném užívání tohoto oleje můžete také významně přispět k výraznému posílení svého imunitního systému, čímž předejdete mnoha vážným onemocněním.

Další významnou vlastností této látky je její schopnost snadno se vstřebávat do buněk a pronikat tak do celého organismu, který navíc účinně ochraňuje před radiací.

Tento efekt způsobuje skutečnost, že skvalen se v organismu přeměňuje na vitamín D, který tuto ochranu zajišťuje.

Původním zdrojem skvalenu byla játra vzácného hlubinného žraloka, avšak tento, jakož i jiné zdroje obsahovaly nižší koncentrace uvedené účinné látky, než je tomu právě v případě amarantového oleje (až 8%).

Z výše uvedených důvodů má tento vzácný olej široké využití při léčbě a prevenci různých onemocnění, jakými jsou kromě již zmíněných onkologických i srdečně-cévní onemocnění, různá infekční, plísňová a kožní onemocnění (ekzémy, herpes, psoriáza, dermatitidy, akné, popáleniny, proleženiny a pod.). Pomáhá také při léčení a zmírňování příznaků onemocnění trávicího traktu, při různých poraněních kůže, při bodnutí hmyzem a infekcích sliznic.

Účinná látka obsažená v amarantovém oleji dokonce podporuje odvádění radionuklidů a solí těžkých kovů z organismu.

Výrobky z amarantu naleznete u nás na e-shopu :-)

 

Článek si pro vás připravil,

Juraj

Juraj fotka na Herbatica