Skoncujte s lupy. Prozradíme vám 5 účinných tipů

Máte problém s lupy ve vlasech?


Trápí vás svědění, zarudnutí a vaše ramena „zdobí“ nevzhledné bílé šupinky? Nezoufejte, nejste sami. Lupy jsou běžným dermatologickým problémem, který postihuje až dvě třetiny populace. Naštěstí existují přirozené způsoby, jak se jich zbavit.

Prozradíme vám 5 účinných tipů, jak bojovat s lupy ve vlasech pomocí přírodních produktů, které naleznete v našem e-shopu Herbatica. Tyto produkty obsahují látky účinkující proti kvasinkám a houbám, které způsobují lupy. Zároveň zklidňují zánět pokožky hlavy a dodávají vlasům výživu, lesk a posílení.


Přírodní kosmetika pro šetrnou péči o vlasyZdroj foto: vlastní archiv


1.
Používejte šampony proti lupům s bylinkami, s dehtem nebo s lopuchem.
Dehet a lopuch jsou přírodní složky, které mají antiseptické, protizánětlivé a antimykotické účinky. Pomáhají regulovat tvorbu kožního mazu, zmírňují svědění a podporují hojení pokožky.

2.
Doplňujte vitamíny pro zdravé vlasy
Vitamíny jsou nezbytné pro růst a kvalitu vlasů. Nedostatek některých vitamínů může způsobit suchost, lámavost a tvorbu lupů. Proto je důležité doplňovat vitamíny a minerální látky, zejména vitamín B, C, E, biotin, zinek, selen, železo.

3.
Aplikujte olejová séra na pokožku hlavy
Olejová séra jsou skvělým způsobem, jak hydratovat a vyživit pokožku hlavy a vlasy. Oleje obsahují esenciální mastné kyseliny, antioxidanty a další látky, které pomáhají obnovit kožní bariéru, zmírnit podráždění a zabránit infekcím.

4.
Pravidelně si masírujte pokožku hlavy
Masáž pokožky hlavy je nejen příjemná relaxační technika, ale také účinný způsob, jak zlepšit prokrvení pokožky, odstranit odumřelé buňky a nečistoty a stimulovat růst vlasů. Masírujte pokožku hlavy prsty nebo speciálními hřebeny na vlasy alespoň jednou týdně.

5.
Změňte svůj životní styl
Lupy mohou být také důsledkem nezdravého životního stylu, který oslabuje imunitu a zhoršuje stav pokožky. Proto dbejte na pestrou a vyváženou stravu bohatou na ovoce, zeleninu, celozrnné obiloviny, bílkoviny a zdravé tuky. Pijte dostatek vody, vyhýbejte se stresu, kouření a alkoholu a pravidelně cvičte.

 

Jak správně pečovat o vlasy - tipy.

Zdroj foto: vlastní archiv



Věříme, že tyto tipy vám pomohou zbavit se lupů ve vlasech a vy se díky nim budete cítit lépe a sebevědoměji. Nečekejte a udělejte malý krůček ke změně už dnes!

Mějte pěkný den!

 

Článek si pro vás připravila 

 

foto Gabi Herbatica

Gabriela Volfová

Člen týmu Herbatica, který přináší přírodní produkty na trh od roku 2015.

Milovnice přírody a vědomého života, která věří, že zázraky se dějí... každý den.
Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií nebo vědeckých prací.

Kontakt: gabriela@herbatica.sk


ikona herbatica FB
ikona herbatica IGikona herbatica YT


Nenašli jste, co jste hledali? Nebo si potřebujete doplnit další informace?
Těch tu máme hodně - zkuste do vyhledávacího okna zadat slovo jako například. „ migréna, hemeroidy, bradavice, ekzém, bolesti páteře“ nebo nakoukněte do našeho BLOGU.
 

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost :)

/* JH CSS */ /* JH CSS */