Růžová voda – dopřejte své pleti a vlasům královskou péči

Růžová voda je jedním z produktů, který asi netřeba představovat. Je jedním z nejlepších, dodnes uznávaných, starodávných tajemství krásy všech dob. Milovaný bohyněmi, králi, královnami a významnými historickými osobnostmi se po celá staletí ukázal jako elixír krásy. V tomto článku se dozvíte nejen o účincích tohoto zázraku, ale také o jeho historii a výrobě.

Historie růžové vody a růžového oleje

V řecké a římské kultuře byly růže uctívány jako symboly lásky a krásy. Růže stály jako symbol pro řeckou bohyni Afroditu a její římský ekvivalent, Venuši. V řecké mytologii se říkalo, že růžové keře kvetly ze země díky slzám a krve Afrodity a jejího milence Adonise.
Ale kromě mytologie mohlo být i více důvodů, proč se růže staly znakem božské krásy a lásky. Římané skutečně měli spisy
o léčivých zázracích přírodní růžové vody. Používali růžovou vodu jako léčbu při více než 30 onemocněních!
Římský přírodovědec a historik Plinius popsal růži jako stahující látku a napsal, že okvětní lístky, květy a hlávky růží mají v sobě
léčivé vlastnosti. Byl tu i řecký lékař Dioscorides, který použil pomádu vyrobenou máčením růžových lístků v oleji. Dioscorides psal i o ochlazujících a stahujících vlastnostech růží. V některých svých spisech tvrdil, že růžové tonikum vařené ve víně lze použít k léčbě bolesti hlavy a nemocí očí, uší, úst a dělohy. V kosmetice byly růže jednoznačně oblíbeným. Okvětní lístky růží, voda a výtažky z růží se nanášely jako kosmetické masky, oční stíny a rtěnku.
Plinius ve své knize Naturalis Historia také napsal, že lupeny růže v prášku lze použít jako deodorant nebo parfém a lupeny růže se dají použít na barvení obočí! Římané a Řekové to tedy celou dobu věděli! Není divu, že krásná a slavná egyptská královna Kleopatra se sama stala fanynkou růžové vody. Egyptská kráska měla prý pravidelně lázně s růžovou vodou a magickou tekutinou si myje obličej i tělo. Shakespeare psal o rituálu krásy královny ve snímku "Antony a Kleopatra" a dokonce zmínil, že Kleopatřiny lodě z cedrového dřeva nesly vůni růžové vody. Na královnu zjevně zapůsobily síly růžové vody.

100% prirodni ruzova voda Herbatica

Jak se vyráběla růžová voda

Růžová voda se vyráběla v jednoduchých destilačních nádobách zvaných alembik. Šlo o měděnou kuželovitými nádobu, ohřívanou na ohništi. Průměr nádoby byl asi 80 cm, a zúžený průměr 20cm. Na horní zúžený průměr se nasazovala měděná destilační hlava, která zachycovala páru v nádobě a vedla ji přes skloněnou zužující se trubku do jiné malé nádoby - kde se zachycoval destilát (hydrolát) zvaný růžová voda. S postupem času se výroba řemeslně vylepšovala a dnes nám moderní technologie výrobu tohoto elixíru jednoznačně usnadňuje.

 

Top 10 účinků růžové vody

  1. Růžová voda pomáhá udržovat rovnováhu pH pokožky a také reguluje nadbytečnou mastnotu.
  2. Ružová voda má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci snížit zarudnutí podrážděné pokožky, zbavit se akné, dermatitid a ekzémů. Je skvělým čisticím prostředkem a pomáhá při odstraňování oleje a nečistot nahromaděných v ucpaných pórech ", říká Dr. Deepali Bhardwaj, expert na péči o pleť.
  3. Růžová voda pomáhá hydratovat, revitalizovat a zvlhčovat pokožku a dodává jí svěží vzhled.
  4. Díky svým antibakteriálním vlastnostiampomáha růžová voda i při hojení jizev, řezných ran.
  5. Antioxidační vlastnostiružovej vody pomáhají posilovat kožní buňky a regenerovat kožní tkáně.
  6. Díky adstringentním vlastnostem, které má, růžová voda pomáhá čistit póry a tonizovat pokožku. Aplikace růžové vody po napaření napne kapiláry, sníží zarudnutí a skvrnitost.
  7. O aroma růží se říká, že silně vylepšují náladu. Zbaví vás pocitů úzkosti a podporuje emocionální pohodu, čímž se cítíte uvolněnější.
  8. Vyživující a zvlhčovací vlastnostiružovej vody zvyšují kvalitu vlasů. Je známo, že léčí mírné záněty pokožky hlavy a zbavuje se lupů. Růžová voda dělá zázraky i jako přírodní kondicionér a revitalizuje růst vlasů.
  9. Vůně růžové vody na polštáři vám tiežpomôže lépe spaťpo dlouhém dni, díky čemuž se vzbudíte svěží.
  10. Pomáhá také proti stárnutí pokožky, udržuje jemné vrásky a vrásky na uzdě.

 

BIO prirodni ruzova voda Herbatica

Náš TIP na beauty rutinu

Růžová voda je hydratační, osvěžující a léčivý elixír, který může poskytnout úlevu při mnoha kožních onemocněních. Je vhodná pro všechny typy pleti a je také antiseptikem, které vaší pokožce dodává zdravý lesk. Většina z vás, nadšence krásy, již pravděpodobně tyto výhody zná. Co když bychom vám však řekli, že máme super TIP, jak můžete růžovou vodu používat ve své rutině krásy?

1.Umyjte si obličej vlažnou vodou.
2.Použijte masku s marockým jílem. V malé misce zmíšejte marocký jíl s vodou podle potřeby, dokud nemáte hustou, ale snadno roztíratelnou hmotu.
3.Masku opláchněte a nastříkejte si na obličej růžovou vodu.
4.Na závěr můžete na svou pleť aplikovat arganový olej spolu s pár kapkami CBD oleja, který růžovou vodu zafixuje a společně s ní pleť hydratuje a ochrání.

Doufáme, že růžová voda si najde místo i na naší poličce, aby vám poskytla důkladnou péči každý den!

 

Článek si pro vás připravila,

Barbora

barborafotka

/* JH CSS */ /* JH CSS */