Maskné a péče o pleť pod rouškou

S nošením roušky přicházejí i určité nepříjemnosti. Od těch běžných - jakými jsou potíže s dýcháním, mnohých potká i nepříjemné, někdy až hnisající akné. Dermatologové tento typ akné rozlišují pod pojmem "maskné", zejména díky jeho vzniku způsobeným nošením masky / roušky.

Maskné (nebo Mascné) - je jedním z nových výrazů, který přinesla pandemie koronavirus. Mnozí zaznamenali náhlý nárůst výskytu maskné, které s sebou nese nespočet kožních problémů, jako jsou vyrážky, skvrny, pupínky a černé tečky. Jelikož se rouška stala naší povinností a většinu času trávíme doma, naše pokožka "dýchá" méně než byla zvyklá a protože nemáme možnost návštěvy kosmetických studií, přináším vám pár babských rad, které vedou k prevenci maskné.

maskne1

Z nejdůležitějších faktorů je životospráva a starání se o zdraví jako takové, které vede i k napravení pokožky.

1.Hydratace - příjem tekutin

Určitě pro vás důležitost příjmu tekutin není žádnou neznámou. Příjem vody vám pomůže udržet vaše tělo hydratované. Pokud budete pít dostatečné množství vody, odrazí se to i na pokožce. Hydratace zabraňuje před vysycháním pokožky a pomáhá vám bojovat proti akné a mnoha dalším kožním problémům, které se v budoucnu mohou vyskytnout. Hydratace příznivě ovlivňuje i vaše kožní buňky. Zejména pokud máte suchou pokožku, dostatečná hydratace vám pomáhá zbavit se odumřelých buněk a toxinů a redukuje zánětlivé procesy v těle i na vaší pokožce.

2.Zmeňte své stravovací návyky

Samotné jídlo sice nezpůsobuje akné, ale některá jídla ho mohou zhoršit, zatímco jiné pomáhají pokožce zůstat zdravou.

Vyhněte se mléku

Čím více mléka vypijete, tím je pravděpodobnější, že budete mít akné - zejména pokud jde o odstředěné kravské mléko. Důvodem je, že v kravském mléce se nacházejí také hormony, které krávy přirozeně produkují. Lidé, kteří mají vyšší hladiny těchto hormonů v krvi, mají tendenci mít akné.

Snižte příjem cukru

Pravděpodobnost výskytu akné je vyšší, pokud je vaše strava plná jídel a nápojů, jako jsou slazené nápoje, bílé pečivo, bílá rýže a sladké jedna. Cukr a sacharidy v těchto potravinách se dostanou do vaší krve opravdu rychle. Když vaše tělo vyrábí více inzulínu na snížení hladiny cukru v krvi, ovlivňuje to další hormony, které mohou zvýšit produkci oleje v pokožce, což vede ke vzniku akné.

Zvyšte příjem vlákniny

Lidem, kteří jedí hodně vlákniny, se může stát, že se jejich akné zlepší. Vláknina může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a tím i zlepšit pokožku. Ovesné vločky, fazole, jablka a mrkev jsou zdroji, které přinesou do vaší stravy alespoň trochu vlákniny.

3.Dopřejte si dostatečné množství spánku

Během spánku se vaše tělo regeneruje a vylučuje hormony, které jsou potřebné k správnému fungování vašeho těla. Pokožka má během spánku dostatečný prostor ke své regeneraci, obnovy buněk a má čas zpracovat všechny kosmetické procesy, které jsme jí během dne poskytli.

Přestože starání se o své tělo "zevnitř" je důležitým faktorem, někdy to nestačí při boji proti akné. Při našich kosmetických rutinách bychom měli, co nejlépe poznat naši pokožku a vybírat si přírodní prostředky, které jsou to nejpřirozenější, co můžeme našemu tělu poskytnout.

CZ

 

Z vnějších faktorů je při boji s akné nejdůležitější:

1.Odličování a čištění pleti

Čištění pleti je základem při boji proti akné. Při nošení roušky se nám může zdát, že naše pleť není vystavena tolika nečistotám, ale opak je pravdou. Čištění je nyní důležitějším než kdykoliv předtím. Pokud během dne máte make-up je nejdůležitější, abyste jej správně a důkladně odstranili. Výbornými prostředky na to jsou odličovací oleje, tonery, krémy či micelární vody. Jejich výběr je také důležitý a při akné byste se měli zaměřit na koupi takové, která vám neuškodí, ale pomůže. Příkladem toho je přírodní micelární voda s obsahem levandule, která má antiseptické účinky a působí protizánětlivě. Ne nadarmo se levandule již několik let používá v kosmetickém průmyslu. Pokud jste fanoušek micelární tonerů, jedním z nich je uklidňující micelární toner na problematickou pleť a pokud vás trápí podráždění a zarudnutí pokožky, určitě u vás přízeň najde micelární toner na suchou a dehydratovanou pleť. Při aknózní pleti bychom měli dbát i na mechanické způsoby odličování. Na pokožku bychom neměli tlačit a už vůbec ne drastickými pohyby "šoupat". Nejjemnější způsob odličování nám poskytují vatové tampony a pro ty, kteří dbají na životní prostředí jsou skvělou volbou bavlněné pratelné odličovací tampony. Odlíčením se čištění pleti nekončí. Následuje její důkladné umytí, při kterém je vhodné použít čistící gel nebo pěnu. Hloubková čistící pěna a hydratační čisticí pěna od EOlabu zklidňují pokožku a zvyšují její pružnost, snižují póry a zlepšují celkový stav a vzhled pokožky. 

maskne3

2.Po čištění pokožky následuje její hydratace

Pokud máte svou pleť důkladně vyčištěnou, svou rutinu byste měli dokončit hydratací. Při boji s akné je hydratace faktorem, který ho nejvíce ovlivňuje. Ať je už zevnitř nebo zvenčí. Jedním z řešení jsou pleťové květinové pleťové vody, o kterých jste už určitě slyšeli. Nejznámější takovou vodou je heřmánková a levandulová pleťová voda. Tyto vody vaší pokožce poskytnou osvěžení a probuzení. Obě mají protizánětlivé účinky a nahrazují tonikum. Pokud upřednostňujete klasické tonika nebo séra, máme pro vás řešení. Na akné je vhodné hydratační pleťové sérum na suchou pokožku, které plné vitamínů a výživných látek, olej / sérum na mastnou a aknózní pleť nebo tekuté sérum na mastnou a kombinovanou pleť s výtažkem ze zeleného čaje a komplexem z mořských minerálů.

3.Zaraďte do péče o pleť čistící masky

Masky mohou být velmi užitečným pomocníkem při zbavování se jakéhokoliv problému. Stačí pokud si masku uděláte alespoň jednou - 2x týdně a věřte, že výsledky po určitém čase uvidíte. Masky totiž dokáží pleť hloubkově vyčistit a zbavit se nečistot, které jsou usazeny na dně každého póru. Pokud se rozhodnete sáhnout po přírodních maskách, místo ve vaší koupelně si jistě najde maska ​​na aknózní pleť s březových dehtem, očišťující pleťová maska ​​s modrým jílem, hydratační pleťová maska. Tyto přírodní masky byly vyrobeny pro tu nejjemnější a nejpřirozenější péči o vaši pokožku. Stále častěji se vracíme ke starým babským receptům, proto pokud byste si chtěli pleťovou masku sami vyrobit, přečtěte si naše tipy a postup při výrobě pleťových masek v tomto článku.

maskne2

 4.Výběr toho správného krému

Rovněž i při výběru krému bychom měli zohlednit problém, kterým naše pokožka trpí. Při boji s akné je vhodný výběr krému, který má antibakteriální, antiseptický, intenzivní výživný a regenerační účinek jakož i jeho prevence proti vzniku uhrovitých vyrážek. Takovými krémy jsou například: krém na obličej s Altajským mumiem, krém na problematickou kůži Anti-Akné a balzám na akné s obsahem čajovníku a zinku. Stále více lidí začalo krémy nahrazovat přírodními oleji, protože poskytují zcela jiný typ hydratace než krémy. Oblíbeným je opunciový olej, který zmírňuje záněty a díky jeho vysokému obsahu esenciálních mastných kyselin (90%) působí na pokožku opravdu blahodárně. Dalším takovým olejem je olej z meruňkových pecek nebo olej z hroznových semen, které poskytují péči pro všechny typy pokožky.

Věřím, že tyto rady vám pomohou při vytvoření té nejvhodnější pleťové rutiny, která vám dopomůže při prevenci nebo léčbě tohoto typu akné. Přestože nošením roušky se snažíme své zdraví ochránit, neměli bychom přehlížet či zanedbávat péči o pleť právě v časech, jako jsou ty dnešní.

Článek pro vás připravila,

Barbora

barborafotka

 

 

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */