TOP 5 faktů o cedrové pryskyřici

Cedr je strom, který je využíván již od pradávna pro své léčivé účinky. Zajímá Vás pět hlavních důvodů proč zkusit cedrovou pryskyřici, jako doplněk stravy? Čtěte dále a dozvíte se proč je tento produkt tak oblíbený.

 

DSC_0268 upravené

 

Jak se na cedrovou pryskyřici dívá historie?

Všechny složky cedru – pryskyřice, jehličí i dřevo mají vysoký fitocidní účinnost. Nehrajme si na odborné výrazy a přesně určíme, že se jedná o sloučeniny, které neutralizují choroboplodné zárodky a mikroby

Jeden hektar cedrového lesa za 24 hodin vytvoří více než 30 kg těchto sloučenin. V historických dobách se cenila pryskyřice pro její léčivé a antibakteriální účinky. Druidi nazývali pohár cedrové pryskyřice pohárem života.

Cedrová pryskyřice léčí chronické vředy a onemocnění kůže. Tampony namočené do cedrové pryskyřice zastavili začínající gangrénu, chránily rány před infekcemi. Tradiční medicína ve své dlouhověké praxi vždy používala cedrovou pryskyřici. Pořezání a rány se zalily pryskyřicí. Nejzávažnější a chronicky poškozené tkáně se až do stavu gangrény léčily cedrovou pryskyřicí. Byla aplikována na abscesy jako změkčovací, vytahovací a antiseptický prostředek. Při zlomeninách se pryskyřicí natíralo postižené místo a kost rychleji srostla.

Cedrovy olej

Také se používala při popáleninách a hnisavých ranách. Cedrová pryskyřice je vysoce kvalitní, obsahuje asi 30% terpentýnu a 70% kalafuny. Terpentýn (éterický a terpentýnový olej) z něj získaný, obsahuje 80 % pinenů, což je prvotní materiál pro syntézu kafru.

Rozumně s dávkováním pryskyřice

Pokud jste se rozhodli, že pryskyřice je pro Vás „to pravé ořechové“, potom je, ale potřeba počítat s individuálním dávkováním. Ne pro každého je vhodné dávkování, které je uvedené na obale. Hlavně lidé se slabším žaludkem by si měli množství pryskyřice citlivě regulovat. Její síla může způsobovat nevolnost, pocit těžkého žaludku. Ideální je kombinace s cedrovým olejem v poměru: 1 díl pryskyřice a 1 díl cedrového oleje.

Pokud si chcete produkt zakoupit. Klikněte na obrázek.

5922 v2

 

/* JH CSS */ /* JH CSS */