Na stole jsou dvě věci.
První je, že Vám přinášíme náš nový seriál: Zdravě a rychle. Podle názvu se může zdát, že jde o podfuk, ale my věříme, že tato kombinace je možná. Dostat do těla vitamíny z jídla, které je uvařené rychle. Je to výzva, ale jde to. Ověřeno v praxi, čestné (čerstvé!) slovo.
Druhou je příchod jara. Je to tak, přišlo. Signalizuje to i velký výskyt medvědího česneku v našich hájích a lesích. My jsme se uplynulý víkend zastavili v jednom takovém háji abychom si lahodný medvědí česnek natrhali. Přinášíme Vám z něho rychlý a zdravý recept, který Vás osvěží a dodá Vám sílu.
Suroviny:
- medvědí česnek
- olivový olej
- sůl / koření
- ořechy / my jsme vybrali lískové- mohou být vlašské- piniové
- pokud píšu my, tak myslím Pavlu , moji přítelkyni, její food insta je zde, pokud se Vám líbí, tak ji sledujte.
Napadlo mě, že tento recept by mohl skvěle fungovat s olejem z paraořechů, příp. cedrovým olejem, ale zatím jsem neměl šanci zkusit. Možná se mi to ještě podaří, pokud ano, určitě o tom napíšeme další post, pokud ho chcete dostat, stačí se přihlásit k odběru našeho newsletteru, který pravidelně posíláme.
Postup:
Všechny suroviny spolu zamícháme v mixéru a uskladníme. Servírovat můžete například v kokosových miskách, trošku exotiky nikomu ještě neuškodilo.
Bonusový tip na závěr: Pokud nepřidáte sýr, případně jiné „rychlosekazící“ suroviny tak „medvědí pesto“ může v ledničce vydržet i jeden rok.
Přeji dobrou chuť!