Mouka z dýňových semen - 150 g
Kód: 3660Související produkty
Detailní popis produktu
Mouka se získává z dýňových semen, konkrétně jejich pomletím. V mouce zůstávají všechny minerály a vitamíny, které se nacházejí v dýňových semínkách, jakož i stopy dýňového oleje. Dýňová mouka je bohatým zdrojem plnohodnotných a lehce stravitelných rostlinných bílkovin (jejich obsah v tomto produktu dosahuje 40%). Proteinové složení dýňové mouky se vyznačuje vysokým obsahem neesenciálních a esenciálních aminokyselin (arginin, valin, glutamin, fenylalanin, glycin, lysin atd.), které jsou potřebné pro imunitu, normální a plnohodnotné fungování lidského organismu. Kromě toho dýňová mouka a dýňový olej obsahují vzácnou aminokyselinu cucurbitin, která má silné antiparazitické vlastnosti, nezpůsobuje intoxikaci organismu a nedráždí střevní sliznici.
Produkt je také bohatý na:
- vlákninu, která pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu a cukru v krvi, reguluje hmotnost, odstraňuje toxiny, normalizuje činnost gastrointestinálního traktu
- zinek, který se podílí na metabolismu bílkovin, tuků, sacharidů, syntéze nukleových kyselin. Ovlivňuje tvorbu imunity a průběh bioenergetických procesů.
- vitamíny (A, E, F, PP, P, vitamíny B);
- minerály, které se podílejí na energii svalové kontrakce, hrají důležitou roli při syntéze bílkovin, tuků, sacharidů
- chlorofyl - antioxidant, který chrání tělo před předčasným stárnutím a volnými radikály. Kromě toho chlorofyl zlepšuje transport kyslíku do buněk a posiluje imunitu.
Použití: Dýňovou mouku lze použít při vaření, přidávat do hotových jídel: salátů, polévek, cereálií, omáček atd. Při pečení smícháme s pšeničnou moukou (1-2 polévkové lžíce na 1 kg pšeničné mouky).
Obsah: 150 g
Země původu: Rusko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.