Čekanková káva natural 100 g

Kód: 2087
257 Kč
Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do:
30.9.2020

Čekanku pěstovali již staří Egypťané, vážili si ji jako salátovou zeleninu, ale dobrou pověst měla i v lékařství. Dnes je rozšířená iv našich končinách, najdeme ji růst i podél silnic, na sušších pastvinách a mezích

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čekanka je bohatá především na vlákninu a minerální látky - draslík, fosfor, hořčík, železo, vápník. Obsahuje také inulin a proto je velmi vhodná pro diabetiky. Čekanka podporuje správnou funkci jater, žlučníku, slinivky a střev.

Využití

Upražený kořen při teplotě 140 stupňů Celsia nahrazuje kávu - cikorku. Tento způsob využití byliny je znám již z roku 1690 v Nizozemsku.
Odvar z kořenové drogy (2 g na 200 ml vody) se užívá 2 - 3krát denně na podpoření chuti k jídlu a při chronických onemocněních žlučníku a jater. V léčitelství se kořen používá při cukrovce, na trávení, při zácpě. Zevně se ve formě obkladů používá na bolestivé záněty, ekzémy a vředovitého onemocnění. Čekankový odvar pomáhá při funkční zácpě, časté při změnách pobytu (tzv. Cestovní zácpa). Šťáva z kořene, zlehka vetřená do vlasové pokožky, podporuje růst vlasů. Mladé, čerstvé kořeny čekanky lze použít v homeopatii, také v gastronomii na přípravu omáček. Květová droga se používá ve formě zápary na vypláchnutí očí při zánětlivých onemocněních.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: